Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Velká policejní akce se zaměřila na nepoctivé řidiče, téměř dvě třetiny z nich se dopustily přestupku

Desítky policistů v celém Plzeňském kraji se zapojily do kontrol řidičů. Celkem dopraváci zastavili 396 vozidel, přičemž zjistili neuvěřitelných 247 dopravních přestupků. Ve většině případů se jednalo o nedodržení rychlosti nebo nepoužití bezpečnostních pásů.

Dvě velké dopravně bezpečnostní akce se uskutečnily na vybraných úsecích silnic po celém kraji. Policisté se primárně zaměřili na dodržování rychlostních limitů a zákazu řízení pod vlivem alkoholu a drog. Kromě toho ověřovali, zda nejsou vozidla kradená či jestli řidiči nepřepravují nelegální migranty.

Kamion ukrýval 27 nelegálních migrantů, řidič se je snažil dostat přes Rozvadov

Kromě nákladu vezl řidič kamionu se zahraniční registrační značkou i 27 cizinců, kteří neměli oprávnění k pobytu. Odhalila je společná kontrola plzeňské cizinecké policie a jejich německých kolegů.

 

„Do dopravní akce se zapojilo několik desítek dopravních policistů. Během obou akcí zkontrolovali celkem 396 vozidel, přičemž zjistili 247 dopravních přestupků. Kromě třinácti, které oznámili správnímu orgánu k projednání, všechny vyřešili na místě v příkazním řízení uložením pokut v celkové hodnotě 150 900 korun,“ říká policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Za nedodržení rychlosti dostalo pokutu 180 řidičů. Dalších 19 nemělo při jízdě zapnuté bezpečnostní pásy. „Celkem 17 řidičů užilo k jízdě vozidlo, které mělo nevyhovující technický stav, 17 řidičů jelo po dálnici bez dálniční známky, osm řidičů drželo při řízení v ruce mobilní telefon,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní akce, kontroly řidičů, nedodržení rychlosti, bezpečnostní pásy, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká policejní akce se zaměřila na nepoctivé řidiče, téměř dvě třetiny z nich se dopustily přestupku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.