Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravu v rozkopané Plzni ještě více zkomplikuje oprava Rokycanské třídy a křižovatky s Jateční ulicí

Další pohroma se řítí na motoristy v Plzni. Dopravu ve městě komplikuje v současné době celá řada uzavírek a další přibyla dnešním dnem. Zahajují se práce na úpravě části velmi frekventované Rokycanské třídy a křižovatky s Jateční na silnici I/26. Jedná se o stavbu za téměř 39 milionů bez DPH.

„Stavba bude rozdělena do dvou etap. První etapa bude zahrnovat opravu povrchu stávající vozovky v Rokycanské ulici od úseku přibližně 200 metrů nad křižovatkou Masarykova-Rokycanská, až po křižovatku u Gambrinusu. Etapa dvě bude zahrnovat prodloužení obou odbočovacích jízdních pruhů ve směru Zruč-Senec-Doubravka v křižovatce ulic Rokycanská - Jateční a opravu stávajících povrchů,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

Práce na stavbě potrvají do listopadu tohoto roku. Po dobu výstavby bude omezena průjezdnost ulicí Rokycanská, v obou směrech, z větší části pouze omezením počtu průjezdných pruhů. „Nárazově, hlavně přes víkendové dny bude nutno počítat s omezením v místech křižovatek, pro které jsou navržené objízdné trasy. Křižovatky s ulicemi Jateční a Masarykova se budou uzavírat tím způsobem, že bude vyblokována vždy pouze jedna, tím pádem lze pro odbočení z Rokycanské využít křižovatku nad, nebo pod právě uzavřenou křižovatkou,“ vysvětlil Adam Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky oprava silnice, uzavírka, Rokycanská, Jateční, komplikace v dopravě, Plzeň, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v rozkopané Plzni ještě více zkomplikuje oprava Rokycanské třídy a křižovatky s Jateční ulicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.