Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tragickou nehodu na D5, při níž zahynul muž a dvě děti, zřejmě způsobila prasklá pneumatika kamionu

Příčinou nesmírně tragické nehody, při níž ve středu odpoledne zahynuli u Benešovic na Tachovsku na dálnici D5 tři lidé, byl zřejmě defekt na pneumatice kamionu. Ten vyjel přes středový pás a svodidla do protisměru, kde se střetl s osobním automobilem značky Audi, ve kterém cestovala rodina. Vedle dvou dětí zahynul i dospělý muž. Žena v osobáku utrpěla těžké zranění.

Podle očitých svědků strašlivé nehody explodovala za jízdy kamionu pneumatika. Obří stroj se v důsledku defektu stal neovladatelným. Přeletěl středová svodidla, kde se postupně střetl se třemi osobními vozidly. Vlivem obrovského nárazu kamion zdemoloval zejména protijedoucí vůz Audi, ve kterém cestovala rodina s dětmi. Defekt na pneumatice je i jedou z vyšetřovacích verzí policie. Jasno budou mít vyšetřovatelé až na základě vypracovaného znaleckého posudku.

Nehoda se stala před 17. hodinou na 117. kilometru dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov. „Na místě zasahovaly pozemní posádky a letecká záchranná služba. Leteckou cestou byla při vědomí transportována asi čtyřicetiletá žena se středně těžkými zraněními na Emergency FN Plzeň. Řidič kamionu utrpěl lehčí zranění a akutní stresovou reakci a byl pozemním posádkou transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Muž a dvě děti z osobního automobilu utrpěli zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval jejich úmrtí,“ upřesnila tisková mluvčí záchranářů Maria Svobodová.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Nehoda na D5, střet kamionu s osobákem, tři mrtví lidé, prasklá pneumatika, pneumatika, úraz, Audi, okres Tachov, Benešovice, Fakultní nemocnice Plzeň, Rozvadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragickou nehodu na D5, při níž zahynul muž a dvě děti, zřejmě způsobila prasklá pneumatika kamionu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.