Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté při akci zkontrolovali 242 vozidel, odhalili celkem 168 přestupků. Nejčastěji šlo o příliš rychlou jízdu

Přesně 242 vozidel zkontrolovali policisté z Plzeňského kraje při velké dopravně bezpečnostní akci zaměřené na dodržování rychlosti. Policejní radary odhalily 143 motoristů, kteří překročili se svými vozy povolenou rychlost.

„Celkem policisté zjistili 168 přestupků. Právě překročení povolených rychlostních limitů byl nejčastější prohřešek řidičů. Policisté zjistili porušení rychlosti ve 143 případech. Na místě vyřešili v příkazním řízení celkem 137 případů, kdy uložili pokuty v celkové částce 85 tisíc korun. Šest přestupků týkajících se porušení rychlosti oznámili správnímu orgánu k projednání,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Motoristé se dále dopouštěli přestupků na železničních přejezdech, kde pravidla silničního provozu porušilo šest řidičů. Jeden řidič držel v ruce za jízdy mobilní telefon, jeden nepoužil za jízdy bezpečnostní pás, jeden z kontrolovaných řidičů užil k jízdě vozidlo, které mělo nevyhovující technický stav, a čtyři řidiči vyjeli na dálnici bez dálniční známky.

Na silnicích Plzeňského kraje došlo za první pololetí letošního roku k 1868 dopravním nehodám a právě nepřiměřená rychlost byla příčinou u 297 dopravních nehod. Při těchto dopravních nehodách přišly o život tři osoby, pět osob bylo těžce zraněno a lehká zranění utrpělo 155 osob. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 32 milionů korun. Jen při červencových dopravních nehodách zemřelo na silnicích v Plzeňském kraji pět lidí, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si všechny nehody v kraji vyžádaly celkem 16 životů. Nejčastější příčinou nehod v plzeňském regionu bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky měření rychlosti, překročení rychlosti, přestupky, policejní kontrola, Plzeňský kraj, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při akci zkontrolovali 242 vozidel, odhalili celkem 168 přestupků. Nejčastěji šlo o příliš rychlou jízdu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.