Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po střetu čtyř osobáků začal jeden vůz hořet, sanitky převezly do nemocnice pět zraněných

, aktualizováno 31. července 2022, 16:09

K velmi vážné dopravní nehodě došlo dnes na začátku přivaděče z Přeštic do Plzně, kde se srazila čtyři auta. Po střetu začalo jedno z vozidel hořet. Na místě se podle informací od hasičů nacházelo celkem 11 lidí včetně dvou dětí. Záchranáři převezli do nemocnice pět zraněných. Na vině je zřejmě mikrospánek, který přemohl jednoho z řidičů.

K dopravní nehodě došlo na úrovni skládky Vysoká nedaleko Dobřan na silnici č.27. „Jedná se o nehodu s čelně-bočním nárazem. Důsledkem nárazu jedno z vozidel začalo hořet. Hasiči požár vozidla lokalizovali a zlikvidovali. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbentem,“ uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček. Hasiči poté mohli záchranářům s transportem zraněných.

„Na místě zasahovaly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a jeden rendez-vous s lékařem,“ informovala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Zdravotníci postupně převezli do nemocnice v Plzni na Lochotíně pět lidí. Tři účastníci nehody utrpěli středně těžká zranění, šlo o dva muže a jednu ženu. Další dva muži z nehody vyvázli s lehčími zraněními. Dětem se nic nestalo.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič vozidla Škoda Fabia jel od Horní Lukavice směrem na Plzeň. Při jízdě jej přemohl mikrospánek, a tak vyjel do protisměru, kde čelně narazil do vozidla Škoda Citigo, které řídila řidička. Po nárazu začalo Citigo hořet a odrazilo se do za nim jedoucí Škody Octavie a následně ještě do vozidla Škoda Rapid, které stalo v odstavném pruhu," popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Požití alkoholu u řidičů vyloučily provedené zkoušky. U řidičky Škody Citigo provedli zdravotníci odběr krve, protože přes svá zranění nebyla schopna absolvovat dechovou zkoušku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje, Hasiči Dobřany

Štítky dopravní nehoda, střet aut, požár auta, Dobřany, silnice č.27, nemocnice, Plzeň, havárie, Přeštice, úraz, Škoda Citigo, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po střetu čtyř osobáků začal jeden vůz hořet, sanitky převezly do nemocnice pět zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.