Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec otravných, složitých a dlouhých objížděk, oprava Domažlické ulice v Klatovech je hotová

Konečně se motoristé nejen z Klatov dočkali, definitivně totiž končí rozsáhlá oprava Domažlické ulice a s ní spojené složité i zdlouhavé objízdné trasy. Ty komplikovaly cestu nejen na Domažlice, ale i směrem na Nýrsko i dál na Železnou Rudu a řidičům doslova pily krev.

„V pátek 15. července bude úplně dokončena oprava komunikace I/22 v rámci akce I/22 Klatovy – Domažlická. Řešeným úsekem mohou řidiči nicméně jezdit bez větších komplikací už od pátku 8. července,“ řekl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD).

Samotná oprava povrchu vozovky v téměř kilometr dlouhém úseku zde probíhala zhruba čtyři měsíce. „Během těchto čtyř měsíců se vyměnilo asfaltové souvrství vozovky, stávající křižovatka s ulicí Podhůrecká byla přebudována na křižovatku světelnou, stará lávka pro pěší byla vyměněna za novou a opraveny jsou nyní také chodníky a stávající inženýrské sítě. Omezení v Domažlické ulici tak ještě tento týden skončí,“ řekl Koloušek.

Rekonstrukce ulice stála kompletně 38,4 milionu korun bez DPH. Silnice první třídy se opravovala od viaduktu až na konec města. Vznikly tam nově ochranné ostrůvky v délce 100 metrů na každou stranu od frekventované křižovatky U Klatovského dvora. Tato křižovatka se také změnila na křižovatku se světelným signálním zařízením, a to kvůli vyšší bezpečnosti chodců.

Mnozí řidiči na sociálních sítích bouřlivě diskutovali a poukazovali na skutečnost, že při náledí by na nové světelné křižovatce ve strmém stoupání měly mnohé automobily velké problémy s rozjížděním. Dostalo se jim odpovědi, že v případě sněžení a náledí se budou semafory na této křižovatce preventivně vypínat.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky rekonstrukce ulice, oprava ulice, nové semafory, Domažlická ulice, oprava, Klatovy, Domažlice, Železná Ruda, Nýrsko, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec otravných, složitých a dlouhých objížděk, oprava Domažlické ulice v Klatovech je hotová  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.