Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Těžké nehody motorkářů zaměstnávaly záchranáře i hasiče v Plzeňském kraji

Sezóna motorkářů je v plném proudu, bohužel záchranáře i hasiče v Plzeňském kraji zaměstnává celá řada vážných nehod, ve kterých figurují právě jezdci na motocyklech. Naposledy zasahovali u těžkých nehod v Rejštejně a u Petrovic na Klatovsku. Další nehoda se stala mezi Chotěšovem a Zbůchem na Plzeňsku.

Při jízdě po dřevěném mostu přes řeku Otavu havaroval čtyřiapadesátiletý motorkář v šumavské obci Rejštejn. Muž narazil do zábradlí a při pádu utrpěl těžké poranění hlavy. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Těžce zraněného muže v kritickém stavu, připojeného na plicní ventilaci, transportovali záchranáři do plzeňské fakultní nemocnice.

Šestadvacetiletý motorkář havaroval na hlavním tahu z Plzně na Domažlice mezi Chotěšovem a Zbůchem. Nehoda se stala v okamžiku, kdy před železničním přejezdem začal zpomalovat osobní automobil. Motorkář na to nedokázal správně zareagovat, po pádu z motorky narazil do zadní části automobilu. „Řidiče motocyklu jsem transportovali do Stodské nemocnice s lehkým zraněním,“ uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Zatím poslední vážná nehoda motorkáře se stala na silnici poblíž obce Petrovice na Klatovsku. Tam se střetl pětačtyřicetiletý jezdec s protijedoucím osobním automobilem. „Motorkář utrpěl středně těžké zranění, transportovali jsme ho na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ dodala Andrea Divišová ze záchranné služby. Zatím není jasné, kdo je v tomto případě viníkem nehody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK, Hasiči Železná Ruda,

Štítky nehoda motorkáře, těžké zranění, letecká záchranná služba, havárie, Plzeňský kraj, okres Klatovy, Rejštejn, Chotěšov, Petrovice, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Stodská nemocnice, a.s., Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké nehody motorkářů zaměstnávaly záchranáře i hasiče v Plzeňském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.