Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiče projíždějící Chodovou Planou čekají až do září dopravní omezení

Dnešním dnem začaly stavební úpravy na hlavní silnici číslo I/21 u vjezdu na území městyse Chodová Planá na Tachovsku. V rámci prací dojde ke zbudování zpomalovacího ostrůvku, vznikne tam také nová autobusová zastávka a opravy se dočká i jeden z propustků pod silnicí. Stavba potrvá podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zhruba 70 dní. Rozdělena bude za 2. etapy.

„V první etapě dojde k úplné uzavírce silnice I/21 od 4.7.22 do 10.7.2022 a stavba řeší opravu stávajícího propustku na silnici I/21 v obci Chodová Planá. Cílem opravy je obnovení funkce propustku a zajištění lepšího odtoku vody od tělesa komunikace. Vozidla ve směru Planá – Cheb budou vedena mimo místní komunikace po silnicích II. a III. tříd,“ vysvětluje mluvčí ŘSD ČR Adam Koloušek.

Ve druhé etapě se silničáři zaměří na rozšíření vozovky, aby na místě mohl vzniknout zpomalovací ostrůvek na vjezdu do městyse ve směru od Plané. Díle dojde k úpravě smíšené stezky a vybudování autobusové zastávky s přechodem pro chodce, který doplní i nové veřejné osvětlení. „Stavební práce budou rozděleny do 2 fází, kdy práce budou probíhat po polovinách,“ upřesnil mluvčí.

Řidiči se musí připravit na omezení v podobě jednosměrného jízdního pruhu, jež bude vyhrazen pouze pro vozidla ve směru od Chebu na Planou. Opačný směr bude veden po objízdné trase stejně jako v první etapě, která bude část své délky vedena jako jednosměrná komunikace. „Po dobu trvání obou fází druhé etapy budou částečně omezeny vjezdy na silnici I/21 z místních komunikací Slunečná a Husitská, a také z bezejmenné 10 / 12 místní komunikace, která se připojuje na silnici I. třídy. Dopravní obsluha těchto ulic, popř. firem bude po dobu uzavírky řešena po síti navazujících místních komunikací,“ popisuje Koloušek.

Chodci budou moci využívat provizorní cesty. Celková délka opravovaného úseku je zhruba 304 metrů a hotovo by mělo být do 11. září letošního roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky dopravní omezení, Chodová Planá, ŘSD, doprava, Tachovsko, silnice číslo I/21, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, ostrůvek, autobusová zastávka, okres Tachov, Planá, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče projíždějící Chodovou Planou čekají až do září dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.