Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na velmi frekventované silnici I/27 ve Štěpánovicích skončily stavební úpravy, průjezdu už nic nebrání

Motoristé jedoucí po hlavním tahu silnice I/27 na trase Plzeň – Klatovy už nemusí řešit objízdnou trasu a zdržení související s opravou vozovky v obci Štěpánovice. Od čtvrtka 30. června je už silnice opět průjezdná bez omezení oběma směry.

„V rámci akce I/27 Štěpánovice – průtah došlo k obnově asfaltového souvrství vozovky v obci a ke sjednocení šířkového uspořádání silnice mezi obrubníky. Úpravou prošly také autobusové zálivy a chodníky na území obce. Dále proběhla úprava odvodňovacího systému komunikace a svislého a vodorovného dopravního značení. Součástí stavby jsou i středové dělící ostrůvky, které byly vybudovány na příjezdu a výjezdu z obce. Důvodem pro instalaci středových ostrůvků je regulace vjezdové rychlosti vozidel na území obce a zvýšení bezpečnosti ve Štěpánovicích,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

Už loni se v opravovaném úseku ve Štěpánovicích provedly práce na pokládce nové kanalizace a vodovodu v chodníku. „Úpravy vozovky pak byly naplánovány až na rok letošní. Ve směru na Plzeň teď už řidiči nemusí využívat značené objízdné trasy přes Točník a Vícenice a silnice I/27 je opět průjezdná bez omezení oběma směry,“ dodal Koloušek. Úpravy silnice vyšly na 25,5 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky opravy silnice, ŘSD, Štěpánovice, opravy vozovky, objízdná trasa, silnice, Plzeň, Klatovy, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na velmi frekventované silnici I/27 ve Štěpánovicích skončily stavební úpravy, průjezdu už nic nebrání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.