Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Komenského ulice na Lochotíně se dočká nového asfaltového povrchu, ten starý na místě zrecyklují

Praskliny a výmoly. To je současný stav Komenského ulice v Plzni. Během července proto proběhne její oprava spočívající ve výměně povrchu. Město za tuto akci zaplatí 6,5 milionu korun. Dělníci na místě odstraněný materiál zrecyklují a znovu využijí jako podklad. To má vést především k tomu, aby se na největším plzeňském sídlišti zbytečně neotáčely náklaďáky, které by jinak musely materiál odvážet. Stavba proběhne po částech za úplné uzavírky pro dopravu.

V rámci stavby dělníci ofrézují živičný kryt a provedou recyklaci jeho podkladu za studena a na místě. Poté položí nový kryt, vyrovnají obruby vozovky a opraví přilehlá parkoviště. Nakonec obnoví původní vodorovné dopravní značení.

„Při této stavbě má být materiál ze štěrkových konstrukčních vrstev vozovky recyklován na místě, což znamená, že budou tyto vrstvy rozpojeny pomocí zemní frézy, přidáno pojivo a zahutněny. Na takto upravenou plochu budou položeny nové asfaltové vrstvy. Sníží se tak počet nákladních automobilů, které by v tomto největším plzeňském sídlišti musely přivážet a odvážet materiál,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Oprava Komenského ulice je rozdělena na tři úseky a bude probíhat postupně. Město určilo na opravu 60 dní, podle zhotovitele to zvládnou v polovině termínu „Stavba je rozdělena na dvě etapy. V té první, která začala 29. června, bude postupně opravena část Komenského ulice od ulice Spojenců až po poslední křižovatku před křížením s Lidickou, v té druhé, která má skončit 24. července, pak zbývající část Komenského od ulice Spojenců až ke Studentské,“ vysvětlil Milan Archman ze Správy veřejného statku města Plzně. Současně nechá první městský obvod vybudovat 12 parkovacích míst před 87. MŠ v Komenského ulici.

Opravovat se bude jen průjezdná část Komenského ulice. Účelové komunikace, které jsou její součástí a na průjezdnou komunikaci navazují, se opravovat nebudou. Během stavby budou však v určitou dobu nepřístupné. Řidiči tak budou muset svá auta přeparkovat nebo je během uzavírky vjezdu na danou část komunikace nepoužívat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Správa veřejného statku města Plzně

Štítky Doprava, výměna povrchu, Lochotín, Komenského ulice, uzavírka, dopravní omezení, materiál, Plzeň, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komenského ulice na Lochotíně se dočká nového asfaltového povrchu, ten starý na místě zrecyklují  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.