Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Startuje oprava Červenohrádecké ulice za 100 milionů, potrvá dva roky, řidiče i rezidenty čeká omezení v dopravě

Dva roky potrvá právě zahájená rozsáhlá rekonstrukce Červenohrádecké ulice, která na území čtvrtého plzeňského městského obvodu spojuje Újezd a Červený Hrádek. Opravou projde úsek od křižovatky Hrádecká x Staroveská před křižovatku s ulicí K Fořtovně. Akce přijde na 100 milionů korun. Stavba si ovšem vyžádá také dlouhodobé omezení v dopravě. Hotovo bude v srpnu 2024.

Na stěžejní dopravní akci se Plzeň připravovala dlouhé roky, bylo nutné vypořádat všechny majetkoprávní vztahy k pozemkům, na kterých se teď bude stavět. „Město v loňském roce veškeré pozemky zasmluvnilo a začalo se s projektovou dokumentací pro provádění stavby. Hlavním cílem této rekonstrukce je zlepšení bezpečnosti jak motoristů, tak chodců i cyklistů,“ informoval primátor Pavel Šindelář (ODS).

Součástí stavby je kompletní rekonstrukce komunikace v celkové délce 1450 metrů na předepsaných 6,5 metru šířky silnice. Vznikne smíšená stezka pro chodce a cyklisty, nové veřejné osvětlení. Vybuduje se nová dešťová kanalizace a přeloží se inženýrské sítě. Město zároveň vybuduje nové zastávky městské hromadné dopravy. „Rekonstrukcí zmizí také nebezpečné místo v zaústění silnice K Fořtovně do ulice Červenohrádecká, kde vybudujeme novou okružní křižovatku,“ doplnil Pavel Grisník, vedoucí magistrátního odboru investic.

Tradiční letní uzavírky ulic udělají z Plzně bludiště pro motoristy, čeká nás pořádná jízda

Obvykle se v létě stává město Plzeň bludištěm plným uzavírek silnic z důvodu plánovaných oprav a nejinak tomu bude i letos. Motoristé se musí obrnit trpělivostí a budou nuceni používat jiné cesty, než ty, které mají zažité.

Staveniště už převzal zhotovitel stavby, který už zahájil práce vytýčením sítí a přípravnými pracemi. V této fázi dojde k uzavírce od 11. července do 7. srpna, kdy se budou stavět výhybny pro městskou hromadnou dopravu v ulici K Fořtovně, v úseku za sjezdem ze silnice I/26, před křižovatkou K Fořtovně x Pod Hospodou. Zároveň v přípravné fázi dojde k úplné uzavírce Hrádecké ulice v oblasti Kyšická – Staroveská ulice. Uzavírka bude od 8. srpna do 4. září 2022.

Celkové náklady jsou 94,213 milionu korun bez DPH, z toho město Plzeň zaplatí 28,939 milionu korun a Plzeňský kraj zastoupený Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje 65,274 milionu korun. Z důvodu komfortu přístupu rezidentů do jednotlivých částí Újezdu a Červeného Hrádku je stavba rozdělena do pěti fází.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Adriana Jarošová

Štítky Červenohrádecká ulice, rekonstrukce, stavební práce, omezení v dopravě, silnice, Plzeň, Pavel Šindelář, ODS, Plzeňský kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje oprava Červenohrádecké ulice za 100 milionů, potrvá dva roky, řidiče i rezidenty čeká omezení v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.