Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Bahna dorazí podle odhadů až 50 tisíc lidí, dopravu jim zajistí speciální autobusové linky

Po vynucené koronavirové přestávce se na cvičiště Bahna u Strašic v Brdech vrací oblíbená akce Armády ČR. Letošní ročník se uskuteční už tuto sobotu a slibuje stovky kusů vojenské techniky. Pořadatelé očekávají velký zájem diváků, kterých by tam mohlo dorazit až 50 tisíc, což odpovídá číslům z dob před pandemií. Aby nedošlo k dopravním komplikacím, připravily ČSAD autobusy dvě speciální linky. Jezdit budou z Dobříva a ze Strašic.

Populární Bahna se vrací po dvouleté pauze, lidé budou mít šanci naposledy vidět bitevní vrtulníky Mi-17 a Mi-24

Po vynucené koronavirové přestávce se na cvičiště Bahna u Strašic v Brdech vrací oblíbená akce Armády ČR. Letošní ročník předvede stovky kusů nové i tradiční techniky a chybět samozřejmě nebude ani historická ukázka, která zavede diváky do...

„První linka pojede na trase Plzeň-Rokycany-Dobřív-Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Druhá linka po trase Radnice-Lhota pod Radčem-Mýty-Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Pro dopravu z Plzně na Bahna je vhodné využít spoje v 6:20, 7:05, 7:35, 8:05 a 8:35 hodin z Centrálního autobusového nádraží ze stanoviště číslo 8. Nazpátek do Plzně pojedou spoje po skončení akce v 17:10, 17:20, 17:40, 18:00 a 18:10. Autobusy po cestě zastaví také v Rokycanech a v Dobřívi,“ upřesnil Miroslav Slaný, mluvčí Z-Group bus, kam divize ČSAD autobusy Plzeň patří.

Další zvláštní spoje pojedou přímo z Rokycan a budou navazovat na vlakové spoje z Prahy. To samé platí i pro opačný směr. Přímé spoje pojedou ráno také ve směru od Mýta či Holoubkova s návratem po 16. hodině. Kromě toho nasadí plzeňské ČSAD na akci několik speciálních autobusů, které budou po celý den neustále kyvadlově jezdit z Dobříva a ze Strašic s intervaly 5 až 10 minut. „Měly by tak předejít dopravnímu kolapsu především v obci Dobřív. Obcí o víkendu projedou tisíce návštěvníků, pravděpodobně se budou tvořit velké kolony,“ odhaduje Slaný.

Za jednosměrné jízdenky zaplatí cestující 20 korun. Využít mohou všechny slevy, takže děti do šesti let jedou zdarma, dítě od šesti až 18 let, stejně jako občané nad 65 let věku a studenti do 26 let jedou za polovic.

„Očekává se návštěvnost kolem 50 tisíc lidí, z toho jsme během minulých ročníků na Bahna a zpět přepravili zvláštními autobusy každým rokem více než 15 tisíc osob, tedy třetinu. Letos by to mělo být obdobné. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a přispět tak k jejímu hladkému průběhu,“ dodal ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Armáda ČR / Zdeněk Sedlák

Štítky Bahna, Armáda ČR, ukázka bojové techniky, bitevní vrtulník, Brdy, Strašice, ČSAD, doprava, Dobřív, Armáda České republiky, Bahno, Plzeň, Vojenský újezd Brdy, Rokycany, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Bahna dorazí podle odhadů až 50 tisíc lidí, dopravu jim zajistí speciální autobusové linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.