Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Plzeňský dopravní podnik pořídí dalších 10 moderních škodováckých tramvají za 680 milionů korun

Dalších deset moderních tramvají od Škody Transportation pořídí Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). První dva velkokapacitní vozy Škoda 40 T jezdí v Plzni od minulého roku a v provozu se osvědčily. Po dodání tramvají se PMDP opět přiblíží ke stoprocentní nízkopodlažnosti vozového parku.

„I přes současnou složitou ekonomickou situaci je obnova vozového parku nezbytná, především pak na tramvajové trakci, která tvoří páteř městské veřejné dopravy. Jsem si jist, že těmito tramvajemi přispějeme k dalšímu zvýšení komfortu našich cestujících,“ uvádí Roman Zarzycký (ANO), předseda představenstva PMDP a náměstek primátora Plzně.

Tramvaje Škoda 40 T jsou pro svoji obousměrnost důležité především při výlukách a provozních mimořádnostech. „Tříčlánkové obousměrné tramvaje Škoda 40 T, označované také názvem ForCity Smart, jsou stoprocentně nízkopodlažní, klimatizované a v porovnání s ostatními vozy výrazně tišší. Odpovídají nejnovějším evropským normám a umožní zachovat stávající rozsah provozu výměnou za vozy, které budou na konci své životnosti,“ říká Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP. Nákup těchto deseti tramvají vyjde PMDP na necelých 680 milinů Kč.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP)

Štítky tramvaje, PMDP, Škoda Transportation, Škoda T40, Plzeňské městské dopravní podniky, Plzeň, Roman Zarzycký, ANO 2011, Jiří Ptáček, Škoda Artic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský dopravní podnik pořídí dalších 10 moderních škodováckých tramvají za 680 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.