Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rodiče už své ratolesti do školy neodvezou, obvod zakázal v ranních hodinách vjezd do ulice u základky

Situace ve slepé ulici u 31. základní školy v Plzni je po ránu značně nepřehledná a vedení prvního městského obvodu se bojí o bezpečnost dětí. Na vině jsou neukáznění rodiče, kteří své děti vozí autem až přímo před školu a v úzké ulici se pak otáčí, couvají nebo rovnou vjedou na chodník. Zákaz vjezdu do zhruba stometrového úseku bude platit od 1. června v době od 7 do 8 hodin.

Do vymezeného úseku Komenského ulice, konkrétně pod 31. základní školou, již nebudou moci zajíždět auta, a to ve dnech školního vyučování v době od 7 do 8 hodin.

„Ta ulice je slepá a ráno zde často vzniká nepřehledná situace, když rodiče vozí své děti do školy. Mnozí je totiž vezou přímo až ke vchodu do družiny a z té úzké uličky pak couvají nebo se otáčejí, a to klidně na chodníku, kudy chodí další děti. Považuji to za velice nebezpečné,“ myslí si starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová (ODS).

Obvod se proto obrátil na Správu veřejného statku města Plzně, která návrh projednala s Policií ČR a magistrátním odborem dopravy. „Jedná se o místo v bezprostřední blízkosti školy, kde se pohybuje velké množství dětí. Jejich bezpečnost je na prvním místě, i proto nám opatření přijde logické,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule (TOP09).

Rodiče, kteří jedou autem, tak nyní zastaví již v ulici Elišky Krásnohorské, odkud děti dojdou stometrový úsek k družině pěšky. Na dodržování nových pravidel bude dohlížet městská policie. Řada rodičů ale namítá, že tím se situace nevyřeší. „A odpoledne, když končí družina tam chaos zůstane? Za celé roky neudělali v té slepé ulici ani retardéry. Dcera na 31.ZŠ chodila a nikdy jsem neměla dobrý pocit z toho zmatku, který je tam od 7:30 a pak kolem 15h, kdy jde najednou nejvíc dětí z družiny,“ komentovala například Lenka M.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miroslava Vejvodová

Štítky mamataxi, základní škola, odvoz dětí do škol, bezpečnost, 31. základní škola, Plzeň, Helena Řežábová, Eliška Krásnohorská, Michal Vozobule, ODS, TOP 09, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče už své ratolesti do školy neodvezou, obvod zakázal v ranních hodinách vjezd do ulice u základky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.