Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po nárazu auta do stromu bojuje spolujezdec o život, záchranáři dnes zasahovali i u dalších vážných nehod

Tři vážné nehody zkomplikovaly v úterý dopravu na důležitých komunikacích nedaleko od Plzně, na Tachovsku i v samotné Plzni. Na silnici I/20 u Příšova se srazila dvě osobní vozidla a dodávka. Přímo v centru Plzně narazila mladá řidička do semaforu na jedné z nejvytíženějších křižovatek. Na Tachovsku osobák narazil do stromu, mladý spolujezdec utrpěl velmi těžká zranění a teď bojuje o život. Do nemocnice ho transportoval záchranářský vrtulník.

„Po komunikaci I/20 ve směru od Karlových Varů na Plzeň jela v 7:37 hodin řidička s osobním automobile značky Opel Corsa, která chtěla odbočit na obec Příšov. Za ní jedoucí řidička se Škodou Fabia nedodržela bezpečnostní vzdálenost, nestačila zareagovat a došlo ke střetu. Důsledkem nárazu se vozidlo Opel Corsa dostalo do smyku a naboural do protijedoucího vozidla Ford Transit. Po nárazu dodávka skončila za křižovatkou vlevo v silničním příkopu na střeše,“ popsala nehodu mluvčí policie Eva Červenková.

„Od nehody záchranáři transportovali dvě ženy ve věku 41 a 24 let. Obě byly při vědomí, utrpěly lehčí zranění, ale vzhledem k vážnému mechanizmu nehody jsem je převezli na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. U všech řidičů měla provedená dechová zkouška na alkohol negativní výsledek. Provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově.

Osmnáctiletá řidička vletěla na chodník a zastavila o semafor

V péči záchranářů skončila v úterý ráno i teprve osmnáctiletá řidička vozu Fiat Punto. „Žena jela po Klatovské třídě směrem od centra, kdy na semaforu náhle vybočila vpravo, přejela středový ostrůvek a narazila do světelného signalizačního zařízení. Při nehodě došlo ke zranění řidičky. Alkohol negativní. Provoz na zmíněné křižovatce řídí dopravní policisté. Předběžná škoda byla vyčíslena na 85 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Bylo obrovské štěstí, že řidička nesmetla žádného chodce, když s autem vletěla až na chodník, kde se zastavila až o semafor. Jedná se místo kde se obvykle pohybuje velké množství chodců.

Po nárazu auta do stromu mladý spolujezdec bojuje o život

Velmi vážná nehoda se stala v úterý dopoledne na silnici mezi Stříbrem a Černošínem. Dva muži utrpěli těžká zranění a na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči museli oba muže vyprostit ze zdemolovaného automobilu pomocí hydraulických nástrojů.

„Osmačtyřicetiletý řidič vozidla VW Caddy jel od obce Černošín na Stříbro. Zatím z dosud nezjištěných příčin dostalo vozidlo smyk, vyjelo vlevo mimo komunikaci, kde pravým bokem narazilo do kmene stromu. Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní, způsobená škoda činí 150 tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

„Přibližně pětadvacetiletého muže si ihned po vyproštění z vozidla do péče převzala posádka vrtulníku letecké záchranné služby. Utrpěl vážná zranění, byl v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami transportován na emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Lochotín. Druhého muže posádka transportovala pozemní cestou se středně těžkými zraněními a při vědomí na stejné oddělení nemocnice,“ dodala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehody, nehody se zraněním, náraz do stromu, žena narazila do semaforu, hromadná srážka, auto na střeše, Plzeň, strom, úraz, okres Tachov, havárie, Opel Corsa, Fakultní nemocnice Plzeň, Karlovy Vary, Příšov, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nárazu auta do stromu bojuje spolujezdec o život, záchranáři dnes zasahovali i u dalších vážných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.