Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při policejní akci zaměřené na používání bezpečnostních pásů odhalili muži v uniformách 151 hříšníků

Při policejní akci zaměřené především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů v automobilech, zjistili policisté v Plzeňském kraji 411 dopravních přestupků. Celkem policisté zkontrolovali 1542 vozidel, z toho každý čtvrtý motorista porušil zákon.  

„Stanovenou rychlost jízdy překročilo 41 řidičů. Celkem 39 řidičů nerespektovalo povinnost při řízení nedržet hovorové nebo jiné záznamové zařízení. Dalších 151 účastníků silničního provozu nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy a 51 řidičů vyjelo na silnice s vozidlem, které nemělo vyhovující technický stav,“ uvedla k výsledkům akce policejní mluvčí Hana Kroftová.

V loňském roce při celkovém počtu 3 914 dopravních nehod došlo na silnicích v našem kraji k 34 úmrtím, zraněno bylo 1 512 osob, z toho 84 těžce. „Ze statistických výstupů vyplývá, že 423 osob nebylo během jízdy připoutáno nebo neužilo zádržný systém. Z toho pět účastníků zraněním podlehlo, těžce zraněno bylo sedm osob a 77 utrpělo lehké zranění,“ řekla policejní mluvčí.

„Pamatujte, že správně zapnutý bezpečnostní pás je základním pravidlem bezpečnosti při jízdě v autě. Při nárazu dokáže nejen udržet na místě a zabránit zranění, ale jeho použití je nutné s ohledem na airbagy, které se při nárazu aktivují a bez použití pásu mohou způsobit zranění, a to i smrtelné,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní akce, bezpečnostní pásy, kontrolní akce, bezpečnostní pás, úraz, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při policejní akci zaměřené na používání bezpečnostních pásů odhalili muži v uniformách 151 hříšníků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.