Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plně obsazený automobil čelně narazil u hřbitova do stromu, nehodu nepřežila jedna žena 

Tragická nehoda se stala v pondělí před polednem na viditelně velmi zledovatělé silnici v úseku Kašperské Hory – Sušice. Na úrovni hřbitova s kaplí sv. Anny tam čelně narazil do stromu plně obsazený automobil, ve kterém cestovaly čtyři cizinky. Jedna žena na místě zahynula i přes okamžitě poskytnutou pomoc záchranářů.

Řidička nezvládla na velmi kluzkém povrchu řízení svého automobilu, vyjela mimo vozovku a narazila do stromu. U nehody zasahovala vedle pozemních záchranářů i letecká záchranná služba. „Na místě byla kriticky zraněná žena ve věku kolem 42 let. Přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehla. Tři další spolujezdkyně odmítly ošetření, bez viditelných zranění je záchranáři ponechali na místě. Jednalo se o cizinky,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Komunikace je průjezdná jen kyvadlově. Nehodu tam stále ještě vyšetřují policisté. Další podrobnosti zjišťujeme. 

„V 11.50 hodin na komunikaci ve směru na Sušici řídila sedmatřicetiletá cizinka vozidlo značky Ford SMax. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace, kde se nacházel čerstvě napadaný sníh, ve smyku vjela mimo komunikaci a přední částí vozidla narazila do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě dvaačtyřicetiletá cizinka seděla ve vozidle na zadním sedadle a utrpěla zranění, kterým na místě podlehla," informovala mluvčí policie Dana Ldmanová. 

Provedená dechová zkouška u řidičky měla negativní výsledek. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva. Odhadnutá hmotná škoda byla vyčíslena 120 tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZSPK / HZSPK

Štítky nehoda osobáku, náraz do stromu, tragická nehoda, žena nepřežila nehodu, strom, Sušice, Kašperské Hory, úraz, hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plně obsazený automobil čelně narazil u hřbitova do stromu, nehodu nepřežila jedna žena   |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.