Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dívku srazilo auto, když se snažila zachránit mladšího bratra. Ten vběhl na přechod na červenou

Osobní automobil srazil patnáctiletou dívku, která přebíhala v centru Plzně na červenou velmi frekventovanou komunikaci. Podle informací svědků se ale snažila zachránit mladšího bratra, který předtím náhle vběhl do silnice ve vyznačeném prostoru pro přecházení. Dívka utrpěla při střetu poranění hlavy. Nehoda se stala v Přemyslově ulici před OC Plaza. Na tomto místě chodci velmi často nerespektují semafory a přecházejí na červenou.

„Nezletilá dívka přebíhala vozovku v místě určeném pro přecházení a nerespektovala červený signál "Stůj " na semaforu pro chodce. Následně došlo ke střetu s právě projíždějícím vozidlem značky Škoda Fabia, které řídil sedmatřicetiletý muž. Po střetu byla chodkyně odražena na vozovku a došlo k jejímu zranění. Požití alkoholu na místě vyloučila dechová zkouška,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

„Mladá slečna slečna utrpěla středně těžké zranění, při vědomí byla transportována do fakultní nemocnice na akutní příjem,“ doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová. Naštěstí se později ukázalo, že její zdravotní stav není vážný, i když utrpěla zranění hlavy. 

Podle informací svědků a serveru krimi-plzeň šla dívka s malým bratrem k přechodu od OC Plaza. Chlapec se nečekaně rozběhl do silnice přes přechod, když na semaforu svítila červená. Dívka se za ním okamžitě vrhla a dohnala ho přibližně uprostřed vozovky. V ten okamžik už k přechodu přijíždělo auto. Dívce se podařilo bratra na poslední chvíli dostat do bezpečí. Jí samotnou ale srazil automobil, jehož řidič už nedokázal střetu zabránit.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sražená chodkyně, zranění hlavy, přechod pro chodce, semafor, červená, Plzeň, úraz, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívku srazilo auto, když se snažila zachránit mladšího bratra. Ten vběhl na přechod na červenou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.