Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jízda v protisměru a předjíždění v obci přes plnou čáru, řidič náklaďáku sám sebe usvědčil na videu z kabiny

Neskutečně riskantně si počínal řidič nákladního vozu, který se před kolegou vytahoval, co všechno si dovolí. Na zhruba dvacetiminutovém záznamu z kabiny je vidět, že si s dodržováním povolené rychlosti hlavu nelámal, stejně tak ho netrápila jízda v protisměru, nedodržení rychlosti a další předpisy. Video z Plzeňska se objevilo na sociálních sítích, kde okamžitě vyvolalo lavinu negativních ohlasů, zejména od řidičů nákladních vozů.

 „Ani nepřibržďuj to prolítnem, jeď! Ty osobáky posuneš.“ Takto uvažoval řidič nákladního vozu, jehož video z kabiny zveřejnila facebooková skupina „Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage“. Na osmnáctiminutovém videu je toho ale mnohem víc.

„Tady bych správně naloženej neměl vůbec jet, je tady 36 tun. Ale já na to mr*ám,“ říká přes vysílačku řidič druhého vozu. Jeho kolega mu odpoví: „To je nás víc. Já mr*ám i jiný zákazy,“ odpoví mu. Video plné vulgarit naštvalo zejména řidiče nákladních vozů. „Tak přesně kvůli takovým, jako jsou tito dementi jsme všichni ostatní za hovada. Člověk se snaží být slušný, jezdit ohleduplně, protože se to tak sluší a patří a pak se zjeví takový mentálové a veškeré snažení je v ..,“ komentoval video například Jiří B. a s tím dalších téměř tři tísíce lidí.

„Pojedu jen v levém pruhu.“

Nadávky směrem k řidičům osobních vozů neberou na nahrávce konce. U Nekmíře řidiče naštvaly dva osobáky, které se rozhodl předjet. „Já vás dám v té vesnici všechny tři. Mr*ám na to!“  Že jsou už v obci, kde je plná čára? Nevadí. „Nesmíš tady předjíždět, p*čo!“ upozorňuje ho ještě kolega. „Nebudu, pojedu jen v levém pruhu,“ odvětí a po riskantním kousku se stihne jen tak tak zařadit a vyhnout se ostrůvku. Všechno si celou dobu natáčí. A není to poprvé. Sám sebe ve videu usvědčil i z dalších kousků, kamarádovi totiž tvrdil, že mu poslal pro pobavení video z jízdy na ledovce, kde taktéž ignoroval pár zákazů.

Netrvalo dlouho a záznam z jízdy doputoval až do firmy, kde řidiči pracují. „Jako zaměstnavatel řidiče, který sdílel toto video se omlouváme. Jedná se o nepochopitelnou soukromou iniciativu jednotlivce v rozporu s pracovní smlouvou a filozofií naší společnosti. S řidičem byl okamžitě ukončen pracovní poměr. Bezprostředně po shlédnutí videa vedením společnosti, byl pro vůz na trase vyslán náhradní řidič," uvedl zaměstnavatel.

Tím to ale zdaleka nekončí. Video má taktéž k dispozici policie, která už se případem zabývá. „Velmi nás mrzí, že tento a podobné excesy mají negativní dopad na hodnocení všech, kteří v dopravě tvrdě a poctivě pracují,“ dodal zaměstnavatel.

Čtete také:

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, doprava, riskantní jízda, nákladní vůz, policie, Plzeň, Nekmíř, Plzeňský kraj

Jízda v protisměru a předjíždění v obci přes plnou čáru, řidič náklaďáku sám sebe usvědčil na videu z kabiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.