Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Požár náklaďáku ochromil provoz na dálnici D5. V koloně se následně srazily dva kamiony

Provoz na dálnici D5 u Ostrova na Tachovsku ochromil požár nákladního automobilu. Ve směru na Prahu se kvůli zásahu u hořícího automobilu začala tvořit kolona, kde se následně srazily dva kamiony. Po střetu zůstal jeden z nich rozpáraný na boku a se zdemolovanou kabinou. Druhá nehoda se stala asi dva kilometry před shořelým náklaďákem.

Dálnice je uzavřená. Automobily ji mohou opustit na 119. kilometru na sjezdu Benešovice. Zpět na dálnici na Prahu lze najet na stém kilometru u Heřmanovy Hutě. Předpokládá se, že provoz na dálnici bude obnoven až v pozdějších odpoledních hodinách, informovala o tom policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle mluvčího krajských hasičů Petra Poncara na 106. kilometru hořel návěs kamionu. Požár byl při příjezdu hasičů v plném rozsahu. Tahač se podařilo včas odpojit bez poškození. Příčinou požáru byla technická závada, oheň napáchal škodu odhadnutou předběžně na 600 tisíc korun, řekl Poncar.

Druhá nehoda se stal v okamžiku, kdy jeden řidič kamionu zastavil své auto z důvodu před ním stojící kolony vozidel. Zezadu do něj narazil další nákladní automobil. Policie u řidičů provedla dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti nehody nadále policie zjišťuje, dodala Jelínková.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda na dálnici, dálnice D5, požár kamionu, srážka kamionů, dálnice, havárie, Praha, okres Tachov, Ostrov, Benešovice, Heřmanova Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár náklaďáku ochromil provoz na dálnici D5. V koloně se následně srazily dva kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.