Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Namrzlá vozovka způsobila od rána řadu dopravních nehod na Klatovsku, policie uzavřela část silnice I/22

, aktualizováno 24. listopadu 2021, 13:33

Série dopravních nehod zaměstnává od dnešního rána hasiče a záchranáře na Klatovsku. Vyjíždějí na různá místa regionu. Důvodem je silně namrzlá a kluzká vozovka. Nejhorší situace byla na silnici I/22 poblíž Zavlekova a Pláničky ve směru od Klatov na jihočeské Strakonice. Tam se nedaleko od sebe staly dvě nehody, ale bourá se i na jiných místech.

„Upozorňujeme řidiče, že komunikace I/22 ve směru od Horažďovic je od vrchu Bukovák uzavřena v důsledku řešení dopravních nehod. Na komunikaci dopadá mrznoucí mlha. Pro vozidla je stanovena objízdná trasa. Řidičům doporučujeme přizpůsobit jízdu povětrnostním podmínkám a zbytečně neriskovat,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Poblíž Zavlekova se sřetl osobák s nákladním vozidlem. Hasiči museli vyprostit sedmačtyřicetiletou ženu z osobního automobilu, která byla ve vážném stavu, ale při vědomí. Vrtulník ji transportoval do plzeňské fakultní nemocnice. Jen nedaleko od hototo místa u obce Plánička havarovala cisterna na mléko, která se střetla s osobním vozidlem. Z osobáku hasiči vyprostili lehce zraněného řidiče. Cisterna skončila po střetu napříč silnicí. O několik stovek metrů dál havaroval na kulzné silnici další osobní automobil, řidič vyvázl bez zranění. 

Provoz na silnici I/22 u obce Zavlekov se podařilo zprovoznit před 14. hodinou. 

„U Klatov ve směru na Štěpánovice došlo ke třem dopravním nehodám,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Z místa nehody záchranáři podle informací Andrei Divišové transportovali do nedaleké Klatovské nemocnice sedmadvacetiletou ženu s lehkým zraněním. Další podrobnosti zjišťujeme. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehody, kluzká vozovka, namrzlá silnice, nehody se zraněním, Klatovsko, série nehod, silnice, dopravní nehoda, okres Klatovy, Zavlekov, Klatovy, Strakonice, Plánička, Fakultní nemocnice Plzeň, Horažďovice, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namrzlá vozovka způsobila od rána řadu dopravních nehod na Klatovsku, policie uzavřela část silnice I/22  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.