Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič Octavie proletěl plotem na zahradu plnou odstavených vozů. Nehodu prý způsobil mikrospánek

Prorazil oplocení, vjel do zahrady, narazil jako kulečníková koule do několika odstavených vozidel a poškodil i hydraulických zvedák. Cestou smetl ještě několik dalších překážek. Řeč je o automobilu značky Škoda Octavia, který se vymkl kontrole svému jedenašedesátiletému řidiči. Ten policistům uvedl, že se tak stalo v důsledku mikrospánku.

Nehoda se stala na silnici III/19524 v obci Ždánov na Domažlicku. „Řidič jedoucí ve směru od obce Draženov na obec Nový Kramolín podle jeho tvrzení v důsledku mikrospánku při průjezdu mírné levotočivé zatáčky vjel za pravou krajnici, dále vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazil do vzrostlých tújí, potom narazil do ocelových vrat a pak vjel na pozemek domu. Tady narazil do dalšího oplocení a poté do odstaveného vozidla Alfa Romeo. To bylo po nárazu odraženo na hydraulický zvedák, který poškodil vozidlo další odstavené vozidlo Škoda Fabia. Když vozidlo Škoda Octavia narazilo do ocelových vrat, poškodilo se ještě další odstavené vozidlo značky Ford Galaxy," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Požití alkoholu před jízdou u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Při dopravní nehodě utrpěl motorista zranění a záchranáři ho převezli do Domažlické nemocnice k ošetření. Škoda na osobním automobilu Škoda Octavia byla vyčíslena na 100 tisíc korun, na osobním automobilu Ford Galaxy 10 tisíc korun, na osobním vozidle Alfa Romeo 50 tisíc korun. Na osobním vozidle Škoda Fabia vznikla škoda 10 tisíc korun, na hydraulickém zvedáku dva tisíce korun, na ocelových vratech, oplocení a tújích byla škoda vyčíslena na 15 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, nehoda osobního automobilu, mikrospánek, Škoda Octavia, plot, vrata, Alfa Romeo, Škoda Fabia, okres Domažlice, Ford Galaxy, Draženov, Ždánov, Nový Kramolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Octavie proletěl plotem na zahradu plnou odstavených vozů. Nehodu prý způsobil mikrospánek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.