Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba nové šachty zkomplikuje dopravu z centra města na Košutku

Řidiči by se měli od středy připravit na dopravní omezení spojené s budováním nové retenční nádrže na Vinicích. Dělnici musí na místě zbudovat novu kanalizační šachtu, což se dotkne také silničního provozu. Omezení by měla trvat do 30. listopadu.

„Pro retenční nádrž je totiž nutné vybudovat novou kanalizační šachtu, a to před křižovatkou Karlovarská x Na Chmelnicích, konkrétně podél jižní strany lékařské fakulty. Stavební firma zde bude pracovat ve dvou etapách,“ přiblížila mluvčí prvního městského obvodu Miroslava Vejvodová.

V první etapě řidiči projedou zmíněný úsek pouze vnitřním jízdním pruhem. Vnější pruh bude uzavřený, protože se tam bude stavět provizorní objízdná komunikace, která povede po přilehlém chodníku. Ten se tedy během stavebních prací zcela uzavře chodcům i cyklistům, ti proto budou muset využít protější stranu a podchod u zdejší tramvajové zastávky.

V další etapě budou řidiči daný úsek projíždět po nově vybudované objížďce, přičemž stávající vozovka bude v celé své šířce zcela uzavřena. „Městské hromadné dopravy se omezení nedotknou. Po provizorní komunikaci však nebudou moci jezdit nákladní auta, ta budou odkloněna do Lidické ulice, přičemž objízdná trasa povede až do Studentské,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vodárna Plzeň

Štítky omezení, doprava, Plzeň, Vinice, nádrž, Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nové šachty zkomplikuje dopravu z centra města na Košutku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.