Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při prázdninových nehodách zemřelo letos v Plzeňském kraji osm lidí

Osm lidských životů si vyžádaly dopravní nehody, které se staly o letošních letních prázdninách v Plzeňském kraji. Vyplývá to z předběžných policejních statistik. Loni i předloni podle stejného zdroje zemřelo v červenci a srpnu při haváriích rovněž osm lidí. Letos policisté v kraji evidovali za tyto dva měsíce 677 nehod, o 118 méně než loni ve stejném období. 

Za dva prázdninové měsíce utrpělo při nehodách v Plzeňském kraji devět lidí těžká zranění, 312 lidí bylo zraněno lehce. Loni to bylo 13 těžce zraněných a 384 lehce zraněných účastníků dopravních nehod. Škody způsobené při nehodách dosáhly podle letošních předběžných údajů 48,7 milionu korun, loni to bylo přes 60 milionů. Nejméně nehod se o prázdninách stalo 29. srpna, kdy policie eviduje v kraji čtyři nehody, naopak nejvíce nehod za prázdninové měsíce se stalo 18.srpna, celkem 20.

Při žádné z prázdninových nehod nezemřelo podle policejních údajů více lidí. Pět nehod, při nichž zemřel člověk, se stalo v červenci, tři v srpnu. Nejtragičtějším dnem byl 2. červenec, kdy se staly v kraji dvě smrtelné nehody. Půl hodiny před polednem srazila v Plzni na Klatovské třídě dodávka dvaaosmdesátiletou chodkyni, která přecházela mimo přechod pro chodce. Těžkým zraněním žena později v nemocnici podlehla.

Zhruba o půl hodiny později se na silnici mezi obcemi Číčov a Vísky na jižním Plzeňsku srazil osobní a nákladní automobil. Na následky zranění v nemocnici zemřel sedmašedesátiletý řidič osobního auta, který vyjel do protisměru a čelně se střetl s nákladním autem. Poslední smrtelná prázdninová nehoda se stala 26. srpna odpoledne na silnici mezi Domažlicemi a Kdyní. Řidič nákladní soupravy tam zřejmě při odbočování vlevo přehlédl protijedoucího třiadvacetiletého motocyklistu a nedal mu přednost. Při nehodě motorkář na místě zemřel.

Nejvážnější prázdninovou nehodou v Plzeňském kraji, která se ovšem nestala na silnici, ale na železnici, byla 4. srpna čelní srážka dvou osobních vlaků u obce Milavče na Domažlicku. Zemřeli při ní tři lidé a desítky dalších utrpěly zranění. Záchranáři ošetřili 67 lidí, někteří skončili v nemocnicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky nehoda, smrtelná nehoda, statistika, léto, prázdniny, havárie, Plzeňský kraj, silnice, úraz, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při prázdninových nehodách zemřelo letos v Plzeňském kraji osm lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.