Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motoristé pozor, oprava křižovatky na měsíc uzavře nájezd na přivadeč D5

Rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky u nákupního centra Olympia na silnici I/20 v Plzni ve směru na Písek začne už zítra. Jedná se o opravu zhruba 200 metrů dlouhého úseku silnice, kde vznikly trhliny a vyjeté koleje. Opravy potrvají až do konce letošního srpna a vyjdou na necelých 5,5 milionu korun bez DPH.

„V pondělí 2. 8. bude zahájena oprava větve mimoúrovňové křižovatky na silnici I/20 v Plzni ve směru na Písek vedoucí od okružní křižovatky se silnicí II/180 v ulici Nepomucká. Diagnostické průzkumy v řešeném zhruba 200 metrů dlouhém úseku odhalily řadu poruch krytu vozovky jako například příčné a podélné trhliny nebo vyjeté koleje. Během následujícího měsíce tak bude na místě provedena oprava všech konstrukčních vrstev vozovky,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace společnosti Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Stavební úpravy si vyžádají úplnou uzavírku této větve silnice. Řidiči budou muset po celý měsíc využívat objízdnou trasu, která povede po místní komunikaci Písecká a následně budou navedeni v místech mimoúrovňové křižovatky na čtyřpruhovou, směrově rozdělenou silnici I/20.

Začíná přestavba vytížené křižovatky na Karlovarské, řidiči autobusů už tam nebudou drhnout podvozkem

Další komplikace pro dopravu v Plzni. S opravou značně vytížené křižovatky Karlovarská – Na Chmelnicích začne město Plzeň už v pátek 30. července. Cílem je odstranit provozní problémy při průjezdu kloubových autobusů městské hromadné dopravy....

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky doprava, Plzeň, rekonstrukce, oprava, uzavírka, silnice, Písek, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé pozor, oprava křižovatky na měsíc uzavře nájezd na přivadeč D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.