Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič osobáku utrpěl těžké zranění při střetu s rychlíkem na železničním přejezdu bez závor

, aktualizováno 27. července 2021, 12:55

Rychlík se střetl s osobním automobilem na nechráněném železničním přejezdu v Borovech na Klatovsku. Nehoda se stala krátce po desáté hodině. Záchranáři z místa transportovali do nemocnice vážně zraněného řidiče.

Vozidlo zůstalo po střetu s rychlíkem odhozené stranou a převrácené na bok

„Sedmašedesátiletý řidič osobního automobilu utrpěl středně těžké zranění. V době transportu do plzeňské fakultní nemocnice byl při vědomí,“ informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

„Z důvodu vzniklé dopravní nehody policisté uzavírají komunikaci II/182 v místě střetu v obci Borovy na chráněném železničním přejezdu bez závor. Řidiči budou navádění na náhradní objízdnou trasu. V současné době zjišťuji veškeré okolnosti, policisté prochází vlakem a zjišťují, zda jsou cestující v pořádku. Bližší informace poskytnu později,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Provoz mezi stanicemi Přeštice a Švihov u Klatov bude přerušen nejméně do 12:30, je zavedena náhradní autobusová doprava, uvedly ČD.

„Jednalo se o střet “rychlíku” R772 Praha-Klatovy s osobním automobilem značky Peugeot 207. Počet cestujících ve valku zatím nebyl přesně nezjištěn. Žádné další zraněné osoby na místě nebyly. Ve voze byl pouze řidič. Příčina a okolnosti budou předmětem dalšího vyšetřování klatovských dopravních policistů. U strojvedoucího i řidiče osobního automobilu alkohol na místě vyloučila provedená dechová zkouška. Řidič směřoval k obci Vřeskovice," doplnila mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky střet s vlakem, nechráněný přejezd, zraněný řidič, záchranná služba, Borovy, přejezd bez závor, automobil, okres Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň, Přeštice, Švihov, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič osobáku utrpěl těžké zranění při střetu s rychlíkem na železničním přejezdu bez závor  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.