Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrá zpráva pro řidiče, nová část východního okruhu Plzně je konečně průjezdná bez omezení

Bez omezení už je průjezdná nová část východního okruhu Plzně. Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD) zprovoznilo další etapu výstavby projektu I/20 a II/231 v Plzni, Plaská – Na Roudné – Chrástecká. Dokončena je druhá polovina čtyřproudé komunikace mezi křižovatkami s ulicemi Plaská a Pod Stráží včetně odbočovacího pruhu a s ní související protihlukové zdi u servisu Ford na Plaské ulici. Hotové jsou chodníky i cyklostezka podél nové komunikace. Východní okruh je tedy průjezdný bez omezení od Doubravky na Studentskou ulici.

„Pro Plzeň se jedná o zcela zásadní stavbu, která propojí severní předměstí města s částí Doubravka a přispěje ke zklidnění dopravy na Karlovarské, odvede tranzitní dopravu z vnitřního města a vyhneme se též oblíbené rekreační oblasti kolem Boleveckých rybníků. Výstavbě této stěžejní dopravní komunikace ovšem předcházela dlouhá majetková příprava. S prvními výkupy pozemků se začalo již před více než 20 lety,“ připomněl důležitost stavby pro Plzeň technický náměstek Pavel Šindelář (ODS).

„Stavební práce na nyní zprovozněné části komunikace jsme zahájili ihned po spuštění provozu v režimu předčasného užívání v noci z pátku 21. na sobotu 22. května 2021, neboť zajištění provozu na předmětné části hlavní trasy po celou dobu výstavby neumožňovalo budovat čtyřpruhovou komunikaci v plném profilu,“ vysvětlil Zdeněk Kuťák, ředitel Správy Plzeň ŘSD ČR.

Nyní z celé stavby chybí dokončit propojení mezi původním kruhovým objezdem pod Bílou Horou, novou okružní křižovatkou pod železniční estakádou ve směru na Žatec a propojení železniční vlečky a s ní související nově budované opěrné zdi. „Celá trasa pak bude kompletně dokončena a slavnostně uvedena do provozu v předpokládaném termínu 3. září 2021,“ doplnil Zdeněk Kuťák.

Výstavba druhé části východního okruhu trvala dva roky. Celý východní okruh v budoucnu bude měřit sedm kilometrů a propojí Severní Předměstí přes Jateční k Rokycanské ulici a poté údolím Úslavy až k Jasmínové ulici na Slovanech. Východní okruh tedy spojí dálnici D5 a silnici I/20 na Karlovy Vary. Stavbu společně financuje stát, město Plzeň a Plzeňský kraj.

Ohodnoť článek

Foto P. Koláček

Štítky východní okruh, ŘSD, severní předměstí, komunikace, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic, Ford Motor Company, Doubravka, Česko, Roudné, Pavel Šindelář, ODS, Velký Bolevecký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro řidiče, nová část východního okruhu Plzně je konečně průjezdná bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.