Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po šílené honičce s policií se zdrogovaný řidič zapíchl s AUDI A4 do příkopu

Zdrogovaný řidič vozu AUDI A4 se chtěl na Domažlicku vyhnout silniční kontrole. Při následné honičce s policií nezvládl průjezd jednou zatáčkou a havaroval. Policisté následně zjistili, že omamné látky, které si motorista před jízdou aplikoval rozhodně nebyly jediným důvodem, proč ujížděl před policejní hlídkou.

„Osmadvacetiletý muž jel ve večerních hodinách se svým vozem AUDI A4 po silnici mezi obcemi Staňkov a Krchleby. Hlídka policie z Holýšova automobil chtěla zastavit a zkontrolovat. Na výstražné znamení světla modré barvy doplněného o zvláštní zvukové výstražné znamení a rozsvícení nápisu STOP řidič nereagoval. Před policisty začal ujíždět po silnici III/18323,“ uvedla k události mluvčí policie Dagmar Brožová.

 Po projetí prudké pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil ujíždějící muž rychlost jízdy, vjel do protisměru, kde vymetl levý silniční příkop. Poté se auto odrazilo zpět na silnici a následně ukončilo jízdu opět v levém příkopu.

„Na výzvu policisty se řidič dobrovolně podrobil odbornému měření orientačním testerem ke zjištění, zda není ovlivněn návykovou látkou. Test reagoval pozitivně na přítomnost látky amfetamin. Řidič byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu,“ řekla mluvčí policie.

Následně policisté zjistili, že řidič má rozsudkem Okresního soudu Plzeň – jih uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny na dobu 48 měsíců od srpna 2017 od srpna 2021. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 28 tisíc korun. Motorista je teď podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky honička s policií, zákaz řízení, silniční kontrola, hlídka, zdrogovaný řidič, jižní Plzeňsko, policie, Audi A4, silnice, drogy, okres Domažlice, Staňkov, Holýšov, Krchleby, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po šílené honičce s policií se zdrogovaný řidič zapíchl s AUDI A4 do příkopu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.