Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Silnice v Plzeňském kraji jsou po vydatném sněžení většinou sjízdné, ale mohou namrzat, někde je led krytý posypem

Většina komunikací v Plzeňském kraji je po včerejším sněžení sjízdná a upravená. Nebezpečné jsou silnice II. a III. třídy ve vyšších polohách Šumavy a v oblasti Českého lesa, kde se nepoužívá chemická úprava, ale jen posyp kamennou drtí. Tam jsou komunikace podle informací webu dopravniinfo.cz zledovatělé a sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na zledovatělých vozovkách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Největší nebezpečí hrozí poblíž Železné Rudy na silnici v oblasti Gerlovy Huti, kde vozovka namrzá. Uzavřená je zavátá silnice III. třídy na jihu Plzeňska mezi Střížovicemi a Netunicemi a pro nákladní auta byla v noci uzavřena komunikace II. třídy ze Zelené Lhoty na Špičák na Šumavě. Tam dnes během dopoledne nasadí silničáři bagr, který bude sníh odhrnovat. Motoristé by se v žádném případě neměli pokoušet projíždět označené úseky, které se v zimě neudržují.  

Na silnici u Přimdy na Tachovsku uvízl v úterý večer kamion v úseku z Labutě na Hošťku a bude složité ho vyprostit. Vozidlo tam zajelo poté, co na dálnici D5 havarovaly dva kamiony. Dálnice byla neprůjezdná a vozidla hledala objízdné trasy.  

Většina silnic v regionu je po chemickém ošetření solí holá, mokrá a sjízdná se zvýšenou opatrností. Vozovky mohou opět začít namrzat zejména v lesních úsecích. Na řadě otevřených úseků se zase v důsledku větru tvoří sněhové jazyky. Navátý sníh z polí je například na vozovce mezi Chválenicemi a Losinou na jižním Plzeňsku na silnici I/20. Teploty v kraji se pohybují mírně nad bodem mrazu, ve vyšších polohách těsně pod nulou. Sněžit už dnes nebude, ale má se vyjasnit a mírně ochladit.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky silnice, sjízdnost silnic, údržba silnic, sněžení, SÚSPK, nehody, Plzeňský, silničáři, Plzeňský kraj, Šumava, Český les, Železná Ruda, Zelená Lhota, Špičák, okres Tachov, Přimda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Plzeňském kraji jsou po vydatném sněžení většinou sjízdné, ale mohou namrzat, někde je led krytý posypem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.