Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po půl roce končí opravy úseku dálnice D5 mezi Rokycany a Mýtem v délce 14 km

Dobrá zpráva pro všechny řidiče! Po půl roce končí opravy pravého pásu dálnice D5 mezi Rokycany a Mýtem mezi kilometry 48,0 – 61,8. Opravy téměř čtrnáctikilometrového úseku dálnice začaly letos v květnu a omezovaly průjezd tímto místem. Oprava úseku přišla na 484 milionů korun.

„Součástí opravy byla kompletní obnova vozovky v pravém pásu dálnice a výměna zádržného systému. Opravou prošly také mosty a šachtice v řešeném úseku. V celé délce se obnovilo kabelové vedení a po celkové rekonstrukci je středový dělící pás, který byl osazen novými svodidly,“ informoval Adam Koloušek z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).  

Aktuálně se o tomto víkendu započalo pracovat na odstranění dopravně inženýrských opatření. Tyto práce by měly pokračovat až do úterý 10. 11. „Nejpozději od středy 11. 11. by opravovaný úsek již měl být pro řidiče průjezdný bez větších omezení,“ řekl Adam Koloušek.

Už 5. listopadu zprovoznilo ŘSD obě poloviny asi třináctikilometrového úseku D5 ve směru z Plzně na Rozvadov, mezi Málkovicemi a Mlýncem na Tachovsku, včetně výjezdů na Tachov, Planou a Cheb.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky Dálnice D5, rekonstrukce úseku, oprava dálnice u Rokycan, Mýto, ŘSD, dálnice, oprava, Rokycany, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po půl roce končí opravy úseku dálnice D5 mezi Rokycany a Mýtem v délce 14 km  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.