Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Střetů se zvěří v těchto dnech přibývá, jen na Domažlicku čtyři případy během 24 hodin

Čtyři dopravní nehody, při nichž se střetl osobní automobil se zvěří se staly jen na Domažlicku za posledních 24 hodin. A je velmi pravděpodobné, že podobných nehod bylo ještě mnohem více, ale motoristé je policii nenahlásili.

Jedna taková nehoda se stala ve středu večer na silnici mezi obcemi Štítary a Svržno. „Pětatřicetileté řidičce osobního vozidla tovární značky Škoda Superb zde vběhla náhle z pravé strany do jízdní dráhy srna. Řidička nedokázala střetu zabránit. Zvíře nebylo na místě dopravní nehody nalezeno, ale byla zjištěna a zajištěna srst na osobním vozidle. Škoda na vozidle Superb byla vyčíslena na 10 tisíc korun,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dnes ráno vyjížděli policisté na silnici mezi obcemi Domažlice a Draženov. „Šestapadesátiletá řidička osobního automobilu tovární značky BMW jela od Domažlic na Draženov a náhle jí z levé strany vběhlo do jízdní dráhy divoké prase. Zvíře nebylo na místě nehody rovněž nalezeno a škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie.

Přibližně ve stejnou dobu na silnici mezi obcemi Klenčí pod Čerchovem a Capartice řídila sedmačtyřicetiletá řidička osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Žena nedokázala zabránit střetu se srnou, která jí náhle vběhla do jízdní dráhy z pravé strany. Ani tato srna nebyla v blízkosti havarovaného vozidla nalezena. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 10 tisíc korun.

V 06:45 hodin se na silnici mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn stala další nehoda, kde sehrálo hlavní roli zvíře. Zajíc vyběhl z levé strany před projíždějící automobil značky Opel. Čtyřicetiletá řidička neměla šanci střetu zabránit. Zajíc nehodu nepřežil a zůstal ležet nedaleko od auta. Na autě vznikla tentokrát jen škoda za tisíc korun. 

Ve všech případech se dopravní nehody obešly bez zranění osob a rovněž u všech řidičů dopravní policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou. Od počátku letošního roku policisté z regionu vyšetřovali již 269 událostí, kdy došlo ke střetu motorových vozidel s lesní zvěří.

„Je nutné zmínit, že při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla. Upozorňujeme řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin krádež či pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky střet se zvěří, srna, divočák, nehoda, okres Domažlice, policie, havárie, silnice, Domažlice, Škoda Superb, BMW, Draženov, Štítary, Svržno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střetů se zvěří v těchto dnech přibývá, jen na Domažlicku čtyři případy během 24 hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.