Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mokrá silnice dělala problémy mnoha řidičům v regionu, složky IZS se nezastavily

Všechny složky IZS mají dnes od rána plné ruce práce. Jezdí od nehody k nehodě na území celého Plzeňského kraje. Na vině je nezvládnutí jízdy na mokré vozovce, jak už to bývá obvykle po delší době, kdy se jezdilo výhradně po suchých silnicích. Na území celého kraje od rána pršelo, což vždy vede k většímu počtu nehod.

Nárazem do kamenného mostku skončila jízda pro posádku vozu značky Ford Focus v Dobřanech na tř. 1. máje před viaduktem. Auto ještě předtím vjelo do příkopu, porazilo jednu dopravní značku a převrátilo se na bok. Do Stodské nemocnice záchranáři převezli sedmatřicetiletou spolujezdkyni, která utrpěla lehčí zranění.   

„Čtyřiatřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost vozidla technickému stavu a povrchu vozovky a povětrnostním podmínkám, kdy v mírné pravotočivé zatáčce vyjel s vozidlem mimo komunikaci. Dechová zkouška na alkoholu u řidiče měla negativní výsledek,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na střechu se po řidičském karambolu převrátil osobní automobil u obce Raková na Rokycansku. „Čtyřicetiletou ženu záchranáři transportovali se středně těžkým poraněním a při plném vědomí na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekl Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.  

Dva osobní automobily havarovaly u Dlouhé Vsi na Sušicku. Do nemocnice v Sušici záchranáři transportovali osmnáctiletého mladíka s lehčím zraněním.

Přes střechu se zase převrátil osobní automobil u obce Skviřín na Tachovsku. V péči záchranářů tam skončili dva lidé. „Oba vyvázli naštěstí s lehčím zraněním a záchranka je transportovala na chirurgii do Stodské nemocnice,“ informoval Vítězslav Sladký.  

Vážná nehoda se stala v Plzni na Mikulášském náměstí také v neděli večer. „Zatím nezjištěný řidič jel ve 20.22 hodin s vozidlem značky Opel Vectra ve směru od Slovanské ulice, kdy v zatáčce u Mikulášského náměstí u hřbitova přejel s vozidlem z přesně nezjištěných příčin do protisměru. Čelně se střetl s vozidlem značky Škoda Citigo, které jelo ve směru od centra na Slovany. Ve vozidle Opel Vectra cestovali dva cizinci, kteří byli převezeni do nemocnice,“ popsala nehodu mluvčí policie Markéta Fialová.  

Vozidlo značky Škoda Citigo řídila sedmadvacetiletá řidička, která byla také po ošetření převezena do nemocnice. Na místě nebylo s ohledem na zdravotní stav osob možné provést dechové zkoušky, u všech účastníků byl však vyžádán odběr krve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehody, nehody se zraněním, mokrá vozovka, složky IZS, havárie, Plzeňský kraj, úraz, silnice, Stodská nemocnice, a.s., Ford Focus, Dobřany, Markéta Fialová, Opel Vectra, Škoda Citigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mokrá silnice dělala problémy mnoha řidičům v regionu, složky IZS se nezastavily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.