Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cestující v oblasti Českého lesa se mohou těšit na moderní a komfortní vlaky Regionova

České dráhy spolu s Plzeňským krajem představily první modernizovanou vlakovou jednotku Regionova. Jde celkem o šest motorových vlaků v barvách kraje, které budou od prosince letošního roku brázdit trať na linkách Holýšov – Staňkov – Horšovský Týn – Poběžovice a Domažlice – Bělá nad Radbuzou – Tachov. Tyto motorové vozy by měly nahradit staré kusy ze 70. a 80. let.

Modernizované vlakové jednotky nabídnou cestujícím nejen bezbariérové cestování, ale také možnost si během jízdy dobíjet mobilní telefony, tablety či notebooky z nově instalovaných zásuvek či USB portů. „Snadný přístup na internet zajistí palubní Wi-Fi síť. Vozidla budou osazena novým informačním systémem s LCD monitory, obdrží nové stolky s otvíráky na nápoje, sedačky dostanou nové čalounění a vozidla budou doplněna o technologii automatického sčítání cestujících. RegioNovy budou v jednotném nátěru Plzeňského kraje,“ vyjmenoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

„Nejpozději v roce 2028 budou tyto jednotky Regionova nahrazeny modernějšími motorovými vozy RS1 Stadler, které budou mít lepší jízdní vlastnosti a dále zvýší komfort cestování v oblasti Českého lesa,“ doplnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek (STAN).

Po železničních tratích v Plzeňském kraji bude jezdit 10 nových vlaků RegioFox s motory Rolls-Royce

Deset nových motorových vlaků RegioFox od polského výrobce PESA a s motory Rolls-Royce začne jezdit od příštího roku na železničních tratích v Plzeňském kraji. Za vlaky, které budou jezdit v barvách Plzeňského kraje, zaplatí České dráhy 1,03...

České dráhy budou zajišťovat veřejnou dopravu v Českém lese deset let. Kontrakt na tuto oblast a na region Plzeňsko, což reprezentuje přibližně třetinu dopravního výkonu osobních vlaků v Plzeňském kraji, podepsaly dráhy s krajem před několika dny.

Podle Šťáhlavského provozují České dráhy v Plzeňském kraji jeden z nejmodernějších vozidlových parků. Na většině regionálních spojů jezdí bezbariérové vozy a moderní jednotky RegioPanter a RegioShark.

„V provozním souboru Plzeňsko nasadí ČD v příštím roce deset úplně nových vlaků RegioFox. V dálkové dopravě jezdí nejmodernější české soupravy InterJet s lokomotivami Siemens Vectron. Železniční doprava tak nabízí rychlé a pohodlné cestování v rámci kraje i do dalších regionů České republiky. Například cesta z Rokycan do Plzně trvá jen 10 minut nebo z centra Plzně do centra Prahy zhruba hodinu a čtvrt,“ doplnil Šťáhlavský.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský kraj

Štítky České dráhy, moderní vlaky, modernizace trati, vlakové spoje, Český les, dopravní spojení, Regionova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující v oblasti Českého lesa se mohou těšit na moderní a komfortní vlaky Regionova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.