Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiče čekají na hlavním tahu z Plzně na Tábor dopravní omezení, projedou kyvadlově

Ředitelství silnic a dálnic pokračuje s opravou 1,5 kilometru dlouhého průtahu obcí Nezvěstice na hlavním tahu I/19 z Plzně na Spálení Poříčí a dále na Tábor. Samotná stavba za 108 miliónů korun je rozdělena do tří etap, přičemž se s pracemi začalo už loni v srpnu. Hotovo by mělo být příští rok. Kromě toho buduje obec také novou kanalizaci, chodníky nebo parkoviště v centru.

Ode dneška dochází k opětovným dopravním omezením v centrální části Nezvěstic v úseku od mostu přes Úslavu až po autobusovou zastávku. „V letošním roce a během následujícího jara bude realizována oprava komunikace na zhruba 600 metrech v centrální části obce. Mimo rekonstrukce povrchu vozovky bude dále součástí stavebních prací například úprava chodníků, veřejného osvětlení, přeložka kanalizace a novostavba parkoviště v centru obce,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce se poté přesunou ke kraji obce až k železničnímu přejezdu. V příštím roce dojde podle Kolouška ke stavbě nové okružní křižovatky na příjezdu do Nezvěstic ve směru od Plzně. „Celková délka opravy silnice I/19 v řešeném úseku je téměř 1200 metrů. Úprava vozovky v místě podjezdu pod železniční tratí je z rekonstruovaného úseku vyjmuta. Po dobu stavby bude hlavní tah i nadále s omezeními průjezdný. Oprava bude prováděna po polovinách a provoz bude v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ upozorňuje Koloušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky ŘSD, rekonstrukce vozovky, Nezvěstice, I/19, Spálené Poříčí, Tábor, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče čekají na hlavním tahu z Plzně na Tábor dopravní omezení, projedou kyvadlově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.