Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Začala rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Hálkově ulici v centru Plzně, osobní auta tam neprojedou

Vodárna Plzeň začala s obnovou kanalizačních stok a vodovodního řadu v Hálkově ulici. Až do konce srpna musí řidiči počítat s dopravním omezením. Úsek je pro osobní automobilovou dopravu zcela uzavřen a projedou pouze vozy MHD. Do 15. března je navíc uzavřen také Most Ivana Magora Jirouse.

Dopravní omezení se až do konce srpna letošního roku týká úseku ulic Korandova-Koperníkova. Zcela uzavřena pro osobní dopravu bude v tomto období Hálkova ulice. Od 1. do 15. března se navíc dopravě uzavře také Most Ivana Magora Jirouse. Veřejná doprava včetně trolejbusů jím ale projede bez omezení. Řadu řidičů tato uzavírka dnes ráno velmi zaskočila. „Dneska ráno to byl opravdu chaos. Okolní ulice byly úplně ucpané. A ani jsem nevěděla, že je zavřený i ten most. Všichni troubili a směrem z města na Bory byla u Techmanie úplná zácpa," podotkla jedna z řidiček. 

„Obnova vodovodního řadu se týká délky více než 145 metrů v otevřeném výkopu. Po dobu provádění bude zřízen provizorní vodovod vedený po povrchu. Obnova kanalizačních stok se provede v celkové délce více než 153 metrů, a to rovněž v otevřeném výkopu. Na stoce budou osazeny tři nové prefabrikované šachty DN 1000 a jedna spadišťová prefabrikovaná šachta DN 1000,“ popsala mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá. Celková cena za rekonstrukci by měla vyjít na více než 25 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Vodárna Plzeň

Štítky uzavírka, dopravní omezení, rekonstrukce vodovodu, Vodárna Plzeň, Hálkova ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Hálkově ulici v centru Plzně, osobní auta tam neprojedou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.