Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Osobní BMW vjelo na železniční přejezd a střetlo se s vlakem, spolujezdkyně utrpěla těžké zranění

, aktualizováno 9. února 2023, 10:25

Při ranním střetu osobního automobilu značky BMW s vlakem na železničním přejezdu v Chodové Plané na Tachovsku se vážně zranila jedna žena cestující v nabouraném autě. Řidička před přejezdem havarovala a odražené auto skončilo v kolejišti. Teprve později do vozidla narazil vlak. V tu dobu už ale byly obě pasažérky mimo vozidlo. V době projíždění vlaku, byl železniční přejezd zabezpečen, blikalo červené světlo a závory byly dole.

Nehoda se stále krátce po sedmé hodině ranní. „Záchranáři na místě ošetřili dvě ženy. Jedna žena bez zranění ponechána na místě, druhá žena ve věku kolem 60 let utrpěla středně těžké zranění, při vědomí ji transportovala letecká záchranná služba na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informoval mluvčí záchranky Mária Svobodová. Bez zranění vyvázla řidička, zraněná byla spolujezdkyně. 

„Hasiči zajistili odpojení baterie u osobního automobilu a zjišťovali možná zranění u cestujících ve vlaku. Z vlaku jsme evakuovali 11 osob. Pro zajištění jejich tepelného komfortu byl na místo povolán autobus HZS z požární stanice Plzeň Košutka. Byl také zajištěn prostor pro přistání vrtulníku LZS,“ uvedl k záahu mluvčí hasičů Michal Holeček.

Nehoda zastavila provoz na železnici mezi Chodovou Planou a Planou u Mariánských Lázní. Úsek je součástí hlavní tratě z Chebu do Plzně. Podle webu Českých drah bude provoz na místě zastaven asi do 10:00. Nehoda se stala na přejezdu v Chodové Plané, který je zabezpečen závorami i výstražnými světly. 

Sedmadvacetiletá řidička vozu značky BMW jela ve směru z obce Planá na Cheb a v Chodové Plané vyjela před železničním přejezdem z dosud nezjištěných příčin mimo pozemní komunikaci, odkud bylo vozidlo odraženo na kolejiště. „V té době na železničním přejezdu svítilo světlo bílé barvy a závory byly zvednuté. Spolu ve vozidle byla s řidičkou ještě spolujezdkyně. Do pár minut od nehody osobní vozidla do kolejiště projížděl trasou osobní vlak jedoucí Cheb, ale střetu již nebylo možné zabránit. V době projíždění vlaku, byl již železniční přejezd řádně zabezpečen, blikalo červené světlo a závory byly dole,“ popisovala okolnosti nehody mluvčí policie Barbora Šmaterová. V době střetu s vlakem byly obě ženy mimo vozidlo a kolejiště. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda na přejezdu, střet osobáku s vlakem, těžké zranění, letecká záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobní BMW vjelo na železniční přejezd a střetlo se s vlakem, spolujezdkyně utrpěla těžké zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.