Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

O nejkrásnější vánoční tramvaj soutěží v populární anketě rekordní počet měst. Vybojuje Plzeň vysněné zlato?

Také letos mohou lidé hlasovat o nejhezčí vánočně vyzdobenou tramvaj. V anketě magazínu MHD86 pravidelně vítězí maďarský Miskolc. Na paty mu ale šlape Plzeň, která se loni umístila na druhém místě. Konkurence je tentokrát veliká. Ankety se účastní rekordních 32 měst. Hlasovat pro svou favoritku můžete do druhého ledna 2023.

Hlasovat v anetě můžete ZDE až do 2. ledna 2023. 

„V letošní anketě se účastní rekordních 32 měst. V některých městech mají vyzdobené tramvaje poprvé, jinde se naopak jedná už o každoroční tradici. Do ankety tramvaje nominovali čtenáři a zároveň byly osloveny české a slovenské dopravní podniky s možností zaslat vlastní fotografie do ankety,“ říká šéfredaktor dopravního magazínu mhd86.cz Ondřej Matěj Hrubeš. Kromě pravidelných evropských účastníků soutěží o hlasy veřejnosti i tramvaj z dalekého Philadelphie.

Plzeňský vánoční tramvaj vyjela do ulic o první adventní neděli. Na její výzdobě se pracovalo téměř celý týden. Kromě vnějšího celoplošného polepu je tramvaj vyzdobena i vnitřním polepem stropu a sedaček. Aby tramvaj vynikala i ve večerních hodinách, bylo na každou stranu vozu umístěno 13 světelných dekorací. Novinkou letos bylo také zpívání koled přímo ve voze. Ačkoli se Plzeňané zprvu smáli, že tramvaj vypadá jako babiččin ubrus, řada dalších na ni nedá dopustit.

Některá města do ulic vyslal celou flotilu ozdobených tramvají. Například Praha jich letos vyšperkovala hned šest. „Pro spravedlivější hlasování se hlasuje vždy pro všechny vyzdobené vozy v daném městě souhrnně,“ vysvětluje Hrubeš.

Už žádné podvádění!

V předminulém ročníku hlasovalo v anketě přes sedm milionů čtenářů. Bylo tak zřejmé, že lidé klikají na oblíbenou tramvaj opakovaně. Vyhlašovatel ankety proto změnil pravidla a lidé teď musí zadat svoji e-mailovou adresu. Adresy autoři webu je pak náhodně kontrolují. Tento krok se projevil hned o ročník později, kdy bylo hlasujících o poznání méně, celkem 11 659. Letos zatím hlasovalo něco málo přes 14 tisíc lidí.

„Důvodem bylo podezření, kdy fanoušci dvou měst používali k hlasování pravděpodobně speciální program. Nejvíce duplicitních hlasů bylo odesíláno od příznivců maďarského Miskolce. Opakované hlasování prováděli i přímo zaměstnanci dopravního podniku v Miskolci z pracovního e-mailu. Všechny duplicitní hlasy byly z ankety vyřazeny,“ uvedl dříve Hrubeš.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky anketa, vánoční tramvaj, mhd86

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O nejkrásnější vánoční tramvaj soutěží v populární anketě rekordní počet měst. Vybojuje Plzeň vysněné zlato?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.