Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skončilo nekonečné čekání v dlouhých kolonách před semafory. Kruhový objezd na důležité silnici je hotový

Motoristům naštěstí už skončilo nekonečné čekání v dlouhých kolonách před semafory v Losiné u Plzně. Tam se na hlavním tahu silnice I/20 z Plzně na Písek od dubna budoval zcela nový, velký kruhový objezd. Ten už je hotový, velmi důležitá a frekventovaná silnice v Losiné je opět průjezdná bez omezení. Výstavba kruhového objezdu přišla na 29,3 mil. Kč bez DPH.

„Původní styková křižovatka silnice I/20 se silnicí III/18047 a polní cesty už byla dopravně nevyhovující. Z toho důvodu došlo v řešeném úseku k přestavbě tohoto křížení na okružní křižovatku o poloměru 29 metrů. Cílem této stavby je hlavně zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně,“ vysvětlil Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Výsledná podoba okružní křižovatky pak počítá také se založením budoucích větví mimoúrovňové křižovatky Losiná, která bude součástí plánovaného obchvatu obce. Vzhledem ke stavebním úpravám vozovky bylo už od první poloviny roku nutné částečně omezit provoz na komunikaci I/20 v místě křižovatky I/20 a II/18047, kdy byl provoz veden kyvadlově jedním pruhem. To v Losiné a okolí způsobovalo výrazné dopravní komplikace, a to hlavně v době dopravních špiček. Po úplném zprovoznění úseku jsou zmíněné komplikace naštěstí už minulostí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, ŘSD,

Štítky silnice, stavba kruhového objezdu, kruhový objezd, Losiná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončilo nekonečné čekání v dlouhých kolonách před semafory. Kruhový objezd na důležité silnici je hotový  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.