Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči špatným parkováním zhoršují výhled na přechod, obvod pro ně připravil informační kampaň

Místo podélného stání nechávají řidič svá auta stát šikmo, čímž snižují přehlednost lokality a zhoršují tak bezpečnost chodců na blízkém přechodu. S tímto nešvarem se potýkají v Sokolovské ulici v Plzni na Lochotíně. Vedení prvního městského obvodu proto připravilo informační kampaň zaměřenou právě na tyto šoféry. Ti si ale stěžují, že nemají kde parkovat a takto se tam aspoň vejde o pár aut víc.

Podélné parkování stanovuje v Sokolovské ulici dopravní značka. Místní ale trápí nedostatek parkovacích míst, a tak nechávají svá auta stát šikmo. Tím získají k dobru místo až pro tři vozy. „Bohužel to vede k tomu, že řidiči aut, která přijíždějí zdola ve směru od aleje Svobody, mají kvůli špatně zaparkovaným vozidlům zhoršený výhled, a nemusí včas zaregistrovat chodce na blízkém přechodu,“ vysvětluje místostarosta prvního obvodu Jiří Uhlík (PRO Plzeň).

Lidem vadí nedostatek parkovacích míst

„Bydlela jsem tam velkou část svého života a vždy se tam tak parkovalo. Najednou je to problém,“ podivovala se například paní Tereza Š. Zatímco někteří v tom nic závažného nevidí, jiní připouští, že je místo opravdu nepřehledné. 

„Vadí mi to doslova pokaždé, když tudy jedu, protože z jedné strany nejde vidět na přechod a silnice je zároveň dost úzká, když se tam míjí dvě auta. Pokutami se ale problém nevyřeší. Příčina je, že není kde parkovat a tohle je jen důsledek. Měli byste mít připravené alternativy a ty prezentovat,“ vzkázal vedení obvodu například Jakub R. „Průjezd je zde díky autům užší asi o 1,5m. Tak kdo bude ten frajer a dá všem 30 autům pokuty? Když zaparkují podél, tak 20 aut z toho nezaparkuje vůbec. Za mě je to neřešitelné. Odnese to zase zrušený pruh zeleně u chodníků a bude nutná investice s přestavbou na příčné parkování," myslí si další obyvatel Lochotína David Š.

Podle místostarosty je ale místo velmi nebezpečné, a to zejména pro děti, které se tam často pohybují. „Nedaleko je bazén, škola i školka. Denně tudy projde velké množství lidí a zejména pak dětí. I proto je třeba tento problém řešit,“ zdůraznil. Proto vznikla také informační kampaň, který má místní poučit, aby parkovali správně. Letáky s instrukcemi dostanou do svých schránek a řidiči je najdou také za stěrači svých aut. „O situaci jsme informovali městskou policii, která se na toto místo v nejbližších dnech více zaměří,“ dodal Uhlík. Řidiči, kteří nerespektují značku, se taktéž dopouštějí přestupku a hrozí jim pokuta až dvoutisícová pokuta.

Ohodnoť článek

Štítky parkovací místa, podélné parkování, nerespektování dopravní značky, Lochotín, informační kampaň, Jiří Uhlík, parkování, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči špatným parkováním zhoršují výhled na přechod, obvod pro ně připravil informační kampaň  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.