Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič přetížil nákladní vozidlo o 857 kilogramů, navíc řídil pod vlivem drog

Kontrolní vážení nákladního automobilu při policejní akci prokázalo, že povolenou hmotnost jeho řidič překročil o 857 kilogramů. Navíc vyšlo najevo, že má motorista pozitivní test na drogy.

Kontrolní vážení nákladních automobilů prováděli v Rokycanech policisté ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu. „Zanedlouho po začátku akce zastavili okolo osmé hodiny ranní vozidlo převážející beton, jehož hmotnost byla překročena o 857 kilogramů. To ale nebylo vše, protože řidič měl pozitivní orientační drogový test na THC a amfetamin,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Osmadvacetiletý muž se následně podrobil lékařskému vyšetření, které určí, jak velké množství drog měl ve svém těle během řízení nákladního automobilu. Od toho se bude odvíjet i právní kvalifikace, zda půjde jen o přestupek nebo už o trestný čin. Dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kontrolní vážení, přetížený automobil, řidič pod vlivem drog, pozitivní test na drogy, nákladní automobil, droga, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič přetížil nákladní vozidlo o 857 kilogramů, navíc řídil pod vlivem drog  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.