Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová okružní křižovatka u Tyršova mostu začne sloužit řidičům od soboty. Obnoví se provoz MHD na Bory

Po půl roce stavebních prací se v centru Plzně zase o něco zlepší plynulost dopravy. Od soboty 8. října totiž začne motoristům sloužit zcela nová okružní křižovatka v křížení ulic Edvarda Beneše a Zborovské. Jedná se o stavbu za 20 milionů korun včetně DPH. Na své původní trasy se od pondělí 10. října vrátí také městská hromadná doprava, která obnoví provoz na Bory.

Vzhledem ke stavbě nové okružní křižovatky se výrazně omezil průjezd přes frekventovaný Tyršův most ve směru od Radobyčic. Místem mohly projíždět jen vozy MHD a cyklisté. „Vybudováním nové kruhové křižovatky u Tyršova mostu se zlepší plynulost provozu a odstraní se dlouhé čekání řidičů přijíždějících do křižovatky ze Zborovské ulice,“ vysvětlil končící primátor města Plzně Pavel Šindelář (ODS).

Město zrekonstruovalo průsečnou křižovatku v severním předpolí Tyršova mostu, v křížení ulic Zborovská, Edvarda Beneše a České údolí. „Vznikla zde nová malá okružní křižovatka. S rekonstrukcí komunikace souvisela výstavba chodníků, schodiště do Českého údolí a další související inženýrské sítě. Okružní křižovatka je jednopruhová s asymetrickým středovým ostrovem a prstencem, má průměr 32 metrů. Šířka jízdního pruhu je šest metrů, chodníky jsou vybudovány v šíři tři metry.

Práce na budování křižovatky se uskutečnily ve třech etapách po polovinách komunikace. „Křižovatka byla průjezdná vždy alespoň v jednom jízdním pruhu ve všech směrech a při řízení provozu inteligentními semafory,“ uvedla Taťána Kicová, vedoucí oddělení přípravy a realizace komunikací a mostů odboru investic.

Silniční most v Liticích se na dva měsíce úplně uzavře, projdou jen pěší po provizorním chodníku

Dosud byl kamenný most v Liticích uzavřený pro automobilovou dopravu a vozy městské hromadné dopravy mohly projíždět pouze polovinou vozovky. Od úterý se ale most uzavře kompletně a projdou po něm pouze chodci. Konečná autobusů MHD bude před...

Z důvodu ukončení rekonstrukce křižovatky u Tyršova mostu a ulice Edvarda Beneše se od 10. října navrátí linka 14 do své původní trasy, což znamená obnovení provozu na Bory a navrácení otáčení v centru města přes Anglické nábřeží. Už v neděli večer skončí objízdné trasy linek 23, 30, 32, 39 ve směru od Bor (u linky 30 obousměrně) ulicemi Edvarda Beneše, Samaritská, Zborovská, Průmyslová, Zborovská, skrze Doudlevce.

Linky 23, 32, 39 od 10. října ve směru z Bor pojedou z Heyrovského ulice vpravo do ulice Edvarda Beneše a dále na Radobyčice a Výsluní. Linka 30 od pondělí pojede obousměrně ulicemi Zborovská, přes zastávku Mlýnské nábřeží k Tyršovu mostu ulicí Edvarda Beneše na Bory. Náhradní zastávky linek 23, 30, 32, 39 Doudlevce ETZ, Průmyslová, Révová a přeložená zastávka Tyršův most ve Zborovské ulici v neděli končí a od 10. října se obnoví zastávka Tyršův most ve směru na Radobyčice a Výsluní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adriana Jarošová, Silnice Nepomuk,

Štítky Okružní křižovatka Tyršův most, nová okružní křižovatka, MHD, obnovení provozu, kruhový objezd, Edvard Beneš, městská hromadná doprava, Bory, Plzeň, Radobyčice, Pavel Šindelář, ODS, České Údolí, Anglické nábřeží a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová okružní křižovatka u Tyršova mostu začne sloužit řidičům od soboty. Obnoví se provoz MHD na Bory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.