Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mokrá vozovka dělá řidičům opět velké problémy a složky IZS mají plné ruce práce. Bourá se i na dálnici D5

Jízda v hustém dešti a na mokré silnici dělá problémy motoristům v Plzeňském kraji podobně jako ve středu i ve čtvrtek. Složky IZS od rána vyjížděly k celé řadě nehod. Dvakrát už se bouralo i na dálnici D5. A je velmi pravděpodobné, že nehod bude ještě přibývat.

„Před exitem Mýto na dálnici D5 ve směru od Plzně havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo mimo těleso dálnice. K vozidlu jsme si museli udělat přístup z pozemku firmy, do jejíhož plotu vozidlo narazilo. Teprve potom jsme ho mohli vyprostit,“ uvedl k jedné ranní nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar. „Sedmačtyřicetiletého řidiče záchranáři transportovali do Rokycanské nemocnice s lehčím zraněním,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, technickému stavu vozovky a povětrnostním podmínkám a na mokrém povrchu vozovky dostal s vozidlem smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci a havaroval," řekla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Druhá nehoda na dálnici D5 se stala na 116. kilometru ve směru Rozvadov. Havaroval tam jeden osobní automobil, který narazil do svodidel a blokoval dva pruhy dálnice. Na místě byla podle mluvčího hasičů jedna zraněná osoba.

Dva osobní automobily se střetly mezi obcemi Bojanovice a Rabí na Klatovsku. Jedno skončilo převrácené na střechu v příkopu. Dvě zraněné osoby z této nehody skončily v péči záchranářů. „Dvaatřicetiletou ženu a čtrnáctiletého mladíka transportovali záchranáři do Klatovské nemocnice s lehčími zraněními,“ řekla mluvčí Svobodová.

Hrozivě vyhlížející nehoda tří vozidel se stala v Plzni krátce po šesté hodině ranní. Jeden havarovaný automobil skončil převrácený na střechu i s připojeným přívěsným vozíkem. Policisty, záchranáře i hasiče ve městě zaměstnává od ranních hodin...

Osobní automobil se střetl s kamionem na silnici I/27 u Plas na severním Plzeňsku ve směru od Plzně. Záchranáři na místě ošetřili čtyřiatřicetiletého muže, který utrpěl středně těžké zranění. Při vědomí ho záchranáři transportovali na akutní příjem do plzeňské Fakultní nemocnice.

FOTOGALERIE: Nehody na mokré vozovce 15. září 2022

Čtvrtek, 15. září 2022, 10:57

FOTOGALERIE: Nehody na mokré vozovce 15. září 2022
FOTOGALERIE: Nehody na mokré vozovce 15. září 2022

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehody na mokru, mokrá vozovka, nehoda na D5, střet osobáku s kamionem, dálnice, havárie, Plzeňský kraj, úraz, Plzeň, Rokycanská nemocnice, a.s., Mýto, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mokrá vozovka dělá řidičům opět velké problémy a složky IZS mají plné ruce práce. Bourá se i na dálnici D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.