Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rozšíření kanalizační šachty na Karlovarské si vyžádá delší dopravní omezení, než bylo původně v plánu

Rozšíření a zkapacitnění šachty na Karlovarské třídě se protáhne a spolu s tím i dopravní omezení. Řidiči musí s komplikacemi počítat až do 9. září. Na vině je výrobce, který nedodal část stavebního materiálu. Původně měla být komunikace plně průjezdná do konce prázdnin.

Budovaná retenční nádrž Vinice zadrží až 6000 kubíků vody z přívalových dešťů

Do své poloviny dospěla stavba retenční nádrže Vinice pod Lochotínským parkem, která je klíčovou vodohospodářskou stavbou v Plzni. Retenční nádrž bude schopna zadržovat a poté postupně uvolňovat až 6000 kubíků vody z přívalových dešťů. Tím se...

Práce na kanalizační šachtě na frekventované Karlovarské ulici už finišují. Přesto je nutné o devět dní prodloužit dopravní omezení pro řidiče jedoucí ve směru na Košutku. „Konec dopravního omezení byl sice stanoven na poslední prázdninový den, tedy na 31. 8. 2022, musí však být posunut vzhledem k tomu, že výrobce včas nedodal část stavebního materiálu, konkrétně prefabrikované dílce nutné pro dokončení stavby,“ vysvětluje mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá.

Ani po 9. září neopustí dělnici staveniště. Budou pokračovat s přeložkou trakčního vedení a začnou také s konečnými terénními a sadovými úpravami. To už by ale nemělo mít vliv na plynulost dopravy.

Obrovské množství vody z přívalových dešťů dokáže zadržet zrekonstruovaný Roudenský kanalizační sběrač

Na 100 milionů korun bez DPH přišla rekonstrukce a zvýšení kapacity Roudenského kanalizačního sběrače, který dokončila městská společnost Vodárna Plzeň. Jedná se o 412 metrů dlouhý úsek pod areálem FN Lochotín.

Kanalizační šachta na Karlovarské ulici je jedním ze stavebních objektů retenční nádrže Vinice, jde o dílčí část celé stavby, v níž se sbíhá několik kanalizačních stok, zejména z oblasti Vinic. „Zkapacitnění šachty v Karlovarské ulici spočívá ve vyhloubení a zapažení stavební jámy, práce probíhají v deseti až jedenáctimetrové hloubce. Samotná spojná šachta má půdorys 10 x 4 metry,“ upřesnila Veselá.

Retenční nádrž Vinice je stěžejní zejména pro dostavbu severozápadního okruhu města, rozvoj území nad ulicí Na Chmelnicích a provozně souvisí s rekonstrukcí Roudenského kanalizačního sběrače. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 1

Štítky retenční nádrž, stavba, odpadní vody, vodárna, ekologie, přívalové deště, Karlovarská třída, dopravní omezení, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Košutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozšíření kanalizační šachty na Karlovarské si vyžádá delší dopravní omezení, než bylo původně v plánu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.