Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ikonická budova bývalého ředitelství Škody je na prodej za 160 milionů

Západočeská univerzita nabídla k prodeji rozsáhlou budovu bývalého generálního ředitelství plzeňské Škody v Tylově ulici. Objekt je momentálně nevyužívaný a prochází jen nutnou údržbou. V nabídce realitní kanceláře je čtyřpodlažní objekt inzerovaný za necelých 162 milionů korun.

Budovu v Tylově ulici využívala univerzita od roku 2010. „S ohledem na současné i očekávané počty studentů není budova smysluplně využitelná. Strategický záměr univerzity s ní proto již nepočítá a bylo rozhodnuto o jejím prodeji. Objekt je nyní prázdný, univerzita s péčí řádného hospodáře provádí jeho nutnou údržbu,“ shrnula mluvčí univerzity Šárka Stará.

Stavba vznikla v roce 1948 a byla původně projektována jako ředitelství a technické kanceláře plzeňské Škodovky. Objekt je zasazen do průmyslového areálu a vnitřní řadové zástavby. Budova má čtyři nadzemní a dvě podzemní podlaží. Celková plocha činí 16 764 metrů čtverečních. Předminulé vedení univerzity objekt koupilo před 12 lety a do roku 2017 tam fungovala fakulta zdravotnických studií.

„Vzhledem k lokalitě v rámci průmyslového areálu se jedná o zajímavou investici zejména pro lehkou výrobu, skladovací prostory nebo jiné, třeba i polyfunkční využití,“ myslí si vedení univerzity. Prodeji předcházel průzkum trhu možných investorů. Univerzita zároveň oslovila firmy, které se zaměřují na tyto transakce.

„V inzerátech je zahrnuta i předpokládaná kupní cena, konečná kupní cena však bude předmětem jednání. V případě více zájemců bude kupní cena stanovena na základě výběrového řízení, které se uskuteční formou aukce prostřednictvím elektronického portálu nebo zorganizované specializovanou aukční firmou,“ uzavřela Stará.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Západočeská univerzita v Plzni, I.E.T. Reality

Štítky Západočeská univerzita v Plzni, ZČU, prodej objektu, bývalé ředitelství Škodovky, Tylova 59, univerzita, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ikonická budova bývalého ředitelství Škody je na prodej za 160 milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.