Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odpoledne dorazí do Čech silné bouřky s přívalovými lijáky a krupobitím, na Moravě vydrží vedra i v pátek

Odpoledne a večer se mohou hlavně v Čechách objevit silné bouřky s nárazy větru, přívalovým deštěm a kroupami. Zatímco na východě republiky vydrží tropické třicítky i v pátek, na zbytku území se před víkendem výrazně ochladí až na 22 stupňů Celsia a místy bude vydatně pršet. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek odpoledne překročí nejvyšší teploty s výjimkou Karlovarského kraje 31 stupňů Celsia v celé republice, na většině území Středočeského kraje, v Praze, v části severních Čech, v Polabí a na střední a jižní Moravě mohou šplhat až ke 36 stupňům. V pátek vydrží vedra už jen na východě republiky, na jihovýchodě Moravy budou stoupat ke 35 stupňům.

Odpoledne a večer na zvlněné studené frontě dorazí do západní poloviny republiky silné bouřky, které mohou doprovodit přívalové srážky, krupobití či nárazový vítr kolem 70 kilometrů za hodinu. Výstraha platí od dnešních 15:00 do 22:00 pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj, Vysočinu a část Libereckého a Jihomoravského kraje. V sobotu se bouřky objeví hlavně na Moravě a ve Slezsku.

"V Čechách může v kombinaci bouřek a vydatných srážek spadnout do sobotního poledne ojediněle i kolem 70 milimetrů srážek," upozornili meteorologové. V platnosti kvůli suchu a vysokým teplotám zůstává výstraha před nebezpečím vzniku požárů, a to v severozápadní polovině Čech, v Polabí a na jižní a střední Moravě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky bouřky, krupobití, předpověď počasí, přívalový liják, silný vítr, bouřka, Česko, Morava, Český hydrometeorologický ústav, Praha, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Jihomoravský kraj, Polabí, Severní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpoledne dorazí do Čech silné bouřky s přívalovými lijáky a krupobitím, na Moravě vydrží vedra i v pátek  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.