Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bezdomovci se usadili pod železničním mostem, nepořádek po nich zaplnil dvě dodávky

Lidé bez domova našli zalíbení pod mostem ve Vejprnické ulici v Plzni. Dvojice bezdomovců tam přebývala delší dobu, o čemž svědčila i hromada odpadků. Své útočiště odmítali dotyční opustit, a tak musela zasáhnout městská policie. Teprve poté mohl proběhnout plánovaný úklid nejbližšího okolí.

Úklid prostor pod železničním mostem plánovala Správa železnic a specializovaná firma už nějaký čas. Lokalita je známá tím, že se tam rádi stahují lidé bez domova, a proto s celou akcí pomáhali také městští strážníci. Problém dělala zejména dvojice osob, která tam bivakovala už nějaký ten čas.

„Bezmála týden ji strážníci opakovaně upozorňovali na chystanou likvidaci nepořádku, aby místo opustila. Dvojice však na upozornění nereflektovala,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Strážníci je proto byli nuceni vykázat. Posléze mohl začít samotný úklid.

„Pracovníci firmy odpadového hospodářství zaplnili nasbíraným odpadem dvakrát dodávkový vůz. Uklizený prostor bude nadále městskou policií monitorován,“ dodala Pužmanová.

Do úklidu ve Velenické ulici se před časem zapojila i čtveřice bezdomovců, foto: MP Plzeň

Městská policie se do úklidu nepořádku zapojuje častěji. Například ve Velenické ulici na Slovanech přiložili ruku k dílu samotní bezdomovci a pod dohledem strážníků uklízeli svinčík v okolí opuštěných garáží. Při prvním jarním úklidu se jim podařilo naplnit čtyři igelitové pytle. Začátkem června to byl celý přívěs.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky bezdomovci, lidé bez domova, úklid nepořádku, městská policie, bezdomovec, úklid, obecní policie, Plzeň, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci se usadili pod železničním mostem, nepořádek po nich zaplnil dvě dodávky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.