Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté si došlápli na dealery pervitinu, obvinili tři osoby

V sítí kriminalistů skončila trojice distributorů pervitinu, kteří působili převážně na Nýřansku a v Plzni. Policejní Toxi tým se případu věnoval několik měsíců. Stopy je nakonec dovedly k hlavní dealerce, která bydlela na jedné z plzeňských ubytoven. U sebe měla sáčky s drogami i vše potřebné k prodeji těchto látek.

Vymlouval se, že kouřil marihuanu, aby se mu lépe spalo. V panelákovém bytě měl přitom profesionální pěstírnu

Stan a v něm několik vzrostlých rostlin konopí objevili policisté z plzeňského Toxi týmu v jednom z panelákových bytů v Sokolovské ulici. Už na první pohled jim bylo jasné, že se nejedná o první chystanou sklizeň.

Dvě ženy a jeden muž se zaměřovali na prodej pervitinu. Jejich jednání sledovali policisté už od března letošního roku. Nyní past sklapla. „Policisté po zjištění všech skutečností k případu zadrželi tři podezřelé osoby. Při následné domovní prohlídce na ubytovně v Plzni, kde bydlela hlavní dealerka dvaapadesátiletá žena pocházející z Nýřanska, policisté zajistili sáčky s pervitinem a věci potřebné k prodeji drog,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Tato žena nepracovala sama. Pomáhala jí druhá sedmadvacetiletá Plzeňanka a další čtyřiadvacetiletý muž z Nýřanska. „U tohoto muže policisté při domovní prohlídce zajistili větší sáček s pervitinem. Veškerý zajištěný materiál bude podroben odbornému znaleckému zkoumání. Zadržené osoby od srpna 2021 do současné doby společně prodávaly drogy dvanácti koncovým uživatelům, a tím si trojice přišla na téměř sedmdesát tisíc korun,“ pokračuje mluvčí.

Policejní komisař už zahájil trestní stíhání všech zadržených osob ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládaní s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto koláž Drbny (Police ČR + Jan Luxík)

Štítky dealeři pervitinu, distribuce drog, Toxi tým, krimi, prodejce drog, dealer, metamfetamin, drogy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si došlápli na dealery pervitinu, obvinili tři osoby  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.