Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve vzduchu se srazily dva kluzáky. Jeden z pilotů seskočil s padákem, druhý zvládl bezpečně přistát

Obrovské štěstí měli dva piloti větroňů, kteří se srazili nedaleko Starého Sedla na Tachovsku. Podle mluvčí krajské záchranky nebyl nikdo zraněn. Událostí se již zabývají experti z Ústavu pro odborní zjišťování příčin leteckých nehod, kteří zároveň řeší i tragédii ze začátku srpna, kdy na Rokycansku spadl letoun na projíždějící vůz. Pilot na místě zemřel.

Nehodu dvou bezmotorových letounů potvrdila policejní mluvčí Barbora Šmaterová. K události došlo v dopoledních hodinách. Jeden z pilotů se dokázal dostat z kabiny a vyskočit na padáku, druhému z pilotů se podařilo dostat stroj bezpečně na zem.

Kolizi viděl ještě pilot třetího kluzáku, který rovněž u místa přistál, aby pomohl. Piloti byli podle policejní mluvčí cizinci. Pravděpodobně se účastní mezinárodních závodů v Táboře. Kluzák, ze kterého pilot vyskočil, dopadl mimo obydlené území na hranici louky a lesa.

Veškeré okolnosti nehody policie prověřuje, událostí se zabývá také Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Ten nadále také řeší i případ, ke kterému došlo 2. srpna na silnici mezi Osekem a Rokycany.

Tragická nehoda se odehrála dnes odpoledne poblíž rokycanského letiště na silnici č. 232 mezi Osekem a Rokycany. Zřítil se tam větroň, který zároveň narazil zezadu do projíždějícího osobního vozu. Policie potvrdila, že má událost jednu oběť na...

„Z dosud přesně nezjištěných příčin tam došlo ke zřícení bezmotorového letadla s pilotem, které několik set metrů za obcí Rokycany směrem na Osek dopadlo na vozovku a narazilo do osobního automobilu. V souvislosti s tím kriminalisté žádají přímé svědky letecké nehody, kteří pomáhali na místě bezprostředně po jejím vzniku a nebyli ještě k věci vyslechnuti, aby se osobně dostavili na oddělení obecné kriminality v Rokycanech, popřípadě zavolali na linku 158,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan. Dále jsou pro policisty důležité jakékoliv kamerové záznamy zachycující letadlo i v době před nehodou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky letecká nehoda, pád letadla, srážkou dvou letadel, bezmotorový letoun, kluzák, okres Tachov, okres Rokycany, Staré Sedlo, Rokycany, Osek, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vzduchu se srazily dva kluzáky. Jeden z pilotů seskočil s padákem, druhý zvládl bezpečně přistát  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.