Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vnitroblok Korandova projde obnovou, návrh počítá s klidovou zónou, hřištěm a parkovacími místy

Centrální městský obvod začal s přípravou revitalizace vnitrobloku Korandova/Plachého. Akce má navázat na rekonstrukci domů v přilehlém okolí. V současné době je místo neupravené s nevzhlednými garážemi, které by chtěl obvod získat do svého vlastnictví a posléze je zdemolovat. Návrhy na budoucí podobu lokality prezentovali zástupci města místním obyvatelům.

Stávající vnitroblok je podle radnice celkově neupravený a za hranicí své morální i technické životnosti. „Vnitroblok je bohužel zatížen stavbami středotlakého plynovodu, vedením vysokého napětí a nevzhlednými garážemi při vstupu,“ popsal místostarosta obvodu Petr Baloun (ODS).  Nejdříve ale musí garáže získat město do svého majetku a až poté je bude moci odstranit.

„V rámci řešení revitalizace vnitrobloku je preferováno jeho celkové zklidnění vůči stávajícímu stavu s velkým důrazem na relaxační a sportovní vyžití obyvatel a návštěvníků,“ přiblížil Baloun návrhy na budoucí podobu vnitrobloku.

Studie proto počítá s parkovacími místy jen ve vstupní části vnitrobloku a v další jsou již jen místa pro invalidy a parkoviště K+R pro vystupování a nastupování dětí z 16. mateřské školy. V centrální části vnitrobloku by mělo být dětské hřiště a dvě sportovně relaxační plochy pro větší děti a dospělé. Jako zásadní považuje vedení obvodu klidovou zónu se zelení a mobiliářem vhodným pro komunitní setkávání.

„V rámci revitalizace dojde k celkové rekonstrukci povrchů vozovek a vybudování nové dešťové kanalizace, nicméně bude preferováno maximální možné zasakování a akumulace dešťových vod pro zajištění vhodných životních podmínek nově vysázené zeleně,“ dodává místostarosta.

Návrhy projednávalo vedení radnice přímo s místními obyvateli, kteří chtěli především zajistit, aby na nově zbudovanou lokalitu nechodili nezvaní hosté. Proto návrh počítá se zavedením takzvaného režimového přístupu, kdy se tam v nočních hodinách dostanou pouze obyvatelé přilehlých domů. Další náměty mohou lidé posílat až do 7.srpna na e-mail Baloun@plzen.eu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 3

Štítky revitalizace vnitrobloku, MO Plzeň 3, vnitroblok Korandova, parkování ve městě, Petr Baloun, vnitroblok, garáž, revitalizace, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitroblok Korandova projde obnovou, návrh počítá s klidovou zónou, hřištěm a parkovacími místy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.