Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zadlužená podvodnice zneužila důvěry svého kamaráda a vysála mu z účtu téměř 90 tisíc korun

Nepříliš technicky zdatný muž se obrátil na svou známou z Klatovska, aby mu pomohla s platbou přes internet. Toto rozhodnutí ho ale přišlo velmi draho. Žena totiž jeho přístupové údaje k internetovému bankovnictví využila, aby splatila své dluhy. Celkem muže připravila o 88 tisíc korun.

Dvaatřicetileté podvodnici nedělalo problém okrást svého známého. Ten ji poprosil, aby mu pomohla s prováděním plateb a sdělil jí veškeré přihlašovací údaje ke svému online bankovnictví. Toho žena bleskově využila. „Sama bez vědomí poškozeného měla odeslat z jeho bankovního účtu minimálně tři platby v celkové výši přes 88 tisíc korun na bankovní účet jiné osoby. Tímto jednáním měla žena umořit dlužnou částku na úhradu svých závazků,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Tyto platby odešly z účtu společně s úhradami, které chtěl muž provést, a proto se mu zprvu nezdálo nic podezřelé.  „V domnění, že přijatá ověřovací SMS z banky poškozeného ohledně odeslaných plateb patří pouze platným platbám, měla být poškozeným platba bez řádné kontroly ověřena a tím odeslána,“ dodala Hokrová.  

Žena teď čelí obvinění z podvodu. Se zákonem měla problémy i v minulosti, což se jistě projeví i na výsledné výši trestu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, internetové bankovnictví, zneužití osobních údajů, Klatovsko, platba, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zadlužená podvodnice zneužila důvěry svého kamaráda a vysála mu z účtu téměř 90 tisíc korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.